Πολιτική

ΝΔ: Το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και στα fake news

«Επικίνδυνη άγνοια και προχειρότητα διακατέχει τη Χαριλάου Τρικούπη», αναφέρει η ανακοίνωση

ΝΔ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για Fake News, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη άγνοια και προχειρότητα που διακατέχει» τη Χαριλάου Τρικούπη.

«Σήμερα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σκέρτσος αποδόμησε 10 fake news της αντιπολίτευσης. Λίγες ώρες μετά, ο κ. Μάντζος αποφάσισε να προσθέσει ένα ακόμα, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος της επικίνδυνης άγνοιας και της προχειρότητας που διακατέχει το ΠΑΣΟΚ. Ενημερώνουμε, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ για κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζει, ειδικά αν θέλει να παριστάνει τη "σοβαρή" αντιπολίτευση!», αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

ΝΔ: Λυπούμαστε που μετά τον διαγωνισμό νέων φόρων, το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και στα fake news

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Στις 30/12/2022 το ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε 373,54 εκατ. ευρώ ως έκτακτη εισφορά 90% από την αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, όπως αυτή υπολογίστηκε από τη ΡΑΕ, στο πλαίσιο της διεθνούς ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία το 2022.

Για του λόγου το αληθές, το ποσό αυτό περιλαμβάνεται ως εισπραχθέν έσοδο για το 2022 στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Σταθερότητας 2023-2026 που έχει καταθέσει η χώρα μας στην ΕΕ, στη σελ. 20, γραμμή 12, υπό τον τίτλο ''price cap mechanism and levy on electricity producers windfall profits'' (επισυνάπτεται το σχετικό αρχείο). Λυπούμαστε πραγματικά που μετά τον διαγωνισμό νέων φόρων, το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και στον διαγωνισμό fake news!

»Όσο για την επιμονή του ΠΑΣΟΚ να τιμωρήσει τους νέους και τις νέες Ελληνίδες με φορολόγηση των γονικών παροχών, επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ατελέσφορο μέτρο που φρενάρει την αναδιανομή πόρων και ευκαιριών προς τη νέα γενιά, αντί να τη διευκολύνει, όπως νομίζουν στο ΠΑΣΟΚ, καθώς μιλάμε για έναν φόρο που απέδιδε μόλις 26 εκατ. ευρώ ετησίως στο δημόσιο ταμείο, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούσε ως σημαντικό αντικίνητρο στις μεταβιβάσεις ακινήτων και δωρεών σε χρήμα προς τους νέους στο ξεκίνημα της ζωής τους».

Δείτε επίσης