Πολιτική

Με κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ακυρώνονται περιοδεία σε Χαλκιδική και επίσκεψη στο Άγιος Όρος

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με βίντεο στα social media βρέθηκε θετικός στο τεστ Covid-19 και αλλάζει υποχρεωτικά το πρόγραμμά του

Κυριάκος Μητσοτάκης, Μητσοτάκης, κυριακος μητσοτακησ, προεκλογικη περιοδοσ, Προεκλογική περίοδος, Νέα Δημοκρατία, νεα δημοκρατία, ΝΔ, Εκλογές 21η Μαϊου, Εκλογές 25ης Ιουνίου, εκλογεσ, κάλπες, Εκλογές 25 Ιουνίου, Εκλογές 2023, Εκλογέσ 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Θετικός στον κορωνοϊό για δεύτερη φορά θετικός βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως γνωστοποίησε και ο ίδιος με βίντεο που ανέβασε στα social media (Instagram και TikTok).

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο συγκεκριμένο βίντεο έκανε προληπτικά τεστ και διαπίστωσε ότι είναι θετικός στον ιό και νοσεί από Covid-19. Μετά την επιβεβαίωση του θετικού αποτελέσματος, ακυρώνεται η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σαββατοκύριακο στην Χαλκιδική καθώς και η επίσκεψη που είχει προγραμματιστεί στο Άγιο Όρος την παραμονή και ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

«Οι αγκαλιές και τα φιλιά της προεκλογικής περιόδου είναι πάντα πολύ ευχάριστα. Έχουν ενίοτε, όμως, και ένα τίμημα» αναφέρει στο βίντεο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπληρώνει: «Σήμερα, έκανα το τεστ του covid. Είμαι θετικός, οπότε θα χρειαστεί να παραμείνω για κάποιες μέρες στην οικεία μου».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι για κάποιες ημέρες θα χρειαστεί να παραμείνει στο σπίτι του. Μάλιστα, ανακοινώνει και την ακύρωση του προγράμματος για το τριήμερο, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ: «Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να πάω στο Άγιο Όρος, όπως σχεδίαζα. Δεν πειράζει, όμως. Εκεί θα είμαι όμως να πάμε σε μία άλλη ευκαιρία. Αλλά, βέβαια TikTok πάντα θα μπορώ να κάνω, οπότε περιμένετε το επόμενο βίντεο μου».

Δείτε το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θετικό τεστ:


Η περιοδεία και η επίσκεψη που ακυρώθηκαν λόγω κορωνοϊού

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να επισκεφθεί αύριο τα Μουδανιά, τη Νικήτη και την Ιερισσό στην Χαλκιδική, όπου ήταν προγραμματισμένες ομιλίες σε κατοίκους της περιοχής και θα βόλτες στα τοπικά καταστήματα και αγορές.

Στην συνέχεια το απόγευμα της ίδιας ημέρα ο πρόεδρος της ΝΔ, συνοδευόμενος από τον γιο του Κωνσταντίνο, θα αναχωρούσε από την Χαλκιδική για διήμερη επίσκεψη ιδιωτικού χαρακτήρα στο Άγιον Όρος, όπου - σύμφωνα με πληροφορίες- μεταξύ των άλλων θα επισκέπτονταν τις Καρυές και τη Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Όπως όμως αναφέρει στο βίντεο με την ανακοίνωση του θετικού τεστ στον κορωνοϊό θα παραμείνει στο σπίτι του όπως προβλέπουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα μέχρι να αρνητικοποιηθεί (αρνητικό τεστ).

Δείτε επίσης