Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει πρωταγωνιστής, ο γνήσιος αντίπαλος της ΝΔ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ομιλία του στην Πλατεία Ευαγγελισμού της Ρόδου τόνισε πως το κόμμα θα ξαναγίνει η ισχυρή αντιπολίτευση με την ψήφο του ελληνικού

Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προεκλογικη περιοδοσ, Προεκλογική περίοδος, Εκλογές 21η Μαϊου, Εκλογές 25ης Ιουνίου, εκλογεσ, κάλπες, Εκλογές 25 Ιουνίου, Εκλογές 2023, Εκλογέσ 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην αποψινή του ομιλία του στην Πλατεία Ευαγγελισμού της Ρόδου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ– Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως το κόμμα είναι σε μία νέα πορεία και σε λίγα χρόνια θα είναι ξανά ο ισχυρός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας και της Δεξιάς αλλά και η πραγματική εναλλακτική προοδευτική παράταξη που χρειάζεται η χώρα για να πάει μπροστά.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ για την σημερινή κρίση των νοικοκυριών και της ακρίβειας όπως και για το γεγονός ότι δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού αλλά των λίγων, υπογραμμίζοντας ότι οι μισθοί αυξάνονται μόνο ονομαστικά και πως τα εισοδήματα θα μειωθούν ουσιαστικά το 2023.

Όπως σημείωσε στο ξεκίνημα της ομιλίας του, το ΠΑΣΟΚ σε λίγα χρόνια θα είναι ξανά ο ισχυρός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας και η πραγματική εναλλακτική προοδευτική παράταξη που χρειάζεται η Ελλάδα.

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει «η πραγματική εναλλακτική που χρειάζεται ο ελληνικός λαός», είπε στην αρχή της ομιλίας του και συμπλήρωσε: «Το ΠΑΣΟΚ ξέρει καλά ότι οι νίκες κερδίζονται με μάχη καθημερινή. Χωριό-χωριό, πόλη-πόλη, σε κάθε εργασιακό χώρο,και γι' αυτό σας ζητώ τις επόμενες τρεις εβδομάδες να πάρετε στα χέρια σας τον αγώνα της Δημοκρατικής Παράταξης, ώστε 25 Ιουνίου, το ΠΑΣΟΚ να κάνει ένα ακόμα βήμα, για να γίνει πρωταγωνιστής, ο γνήσιος αντίπαλος της ΝΔ».

Επιπλέον, στην συνέχεια τόνισε με έμφαση: «Δεσμεύομαι ότι θα ξανακάνουμε ισχυρή τη Δημοκρατική Παράταξη, για να έχουμε μια νέα σελίδα κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προεκλογικη περιοδοσ, Προεκλογική περίοδος, Εκλογές 21η Μαϊου, Εκλογές 25ης Ιουνίου, εκλογεσ, κάλπες, Εκλογές 25 Ιουνίου, Εκλογές 2023, Εκλογέσ 2023

Όσον αφορά στην Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε ότι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπερασπίζεται τα συμφέροντα των λίγων και κατηγόρησε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του για «περιφρόνηση της νοημοσύνης του ελληνικού λαού» με την ρητορική αλλά και τις πράξεις τους: «Η αγωνία τους δεν είναι η μεσαία τάξη, αλλά οι ελάχιστοι που τους στηρίζουν» και εξήγησε ότι η φορολόγηση που ζητά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «αφορά στα μερίσματα και όχι στα κέρδη των επιχειρήσεων».

Μίλησε μάλιστα και για φτωχοποίηση των πολιτών εξαιτίας της ακρίβειας και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης που βασίζεται σε επιδόματα και όχι σε μια ολοκληρωμένη, δίκαια και φιλολαϊκή, πολιτική: «Όλα τα στοιχεία δείχνουν τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού».

Γι' αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε το παράδειγμα της Πορτογαλίας, που είχε αντίστοιχα προβλήματα με την Ελλάδα το 2010 αλλά και κατά την διάρκεια της πανδημίας αλλά τα αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία ήταν διαφορετικά και στις δύο περιπτώσεις.

«Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου σε μια κυβέρνηση λαϊκιστών με γραβάτες, που περιφρονεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και τα πραγματικά προβλήματά του, αυξάνοντας καθημερινά τις ανισότητες εις βάρος της μεσαίας τάξης» συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προεκλογικη περιοδοσ, Προεκλογική περίοδος, Εκλογές 21η Μαϊου, Εκλογές 25ης Ιουνίου, εκλογεσ, κάλπες, Εκλογές 25 Ιουνίου, Εκλογές 2023, Εκλογέσ 2023

Για φόρους και ΦΠΑ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας για τους φόρους, τονίζοντας ότι η ΝΔ υπηρετεί τους λίγους εις βάρους των πολλών και πως κυβέρνηση Μητσοτάκη υπερασπίζεται τα συμφέροντα των λίγων: «Η αγωνία τους δεν είναι η μεσαία τάξη, αλλά οι ελάχιστοι που τους στηρίζουν».

Όμως, εξαπέλυσε «πυρά» και κατά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι άλλαξε τη στάση του για τη φορολόγηση των υπερκερδών και των μερισμάτων: «Αποδεικνύεται περίτρανα ποιοι έχουν σταθερές θέσεις και ποιοι είναι οι χορηγοί της Νέας Δημοκρατίας και είναι οι υπεύθυνοι που πήρε 40% ο κ. Μητσοτάκης».

Κάνοντας αναφορά στο ΦΠΑ, είπε πως είναι απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί με την αύξηση των τιμών, και την ανισότητα που επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ο γνήσιος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας», εξηγώντας τις θέσεις του κόμματός τους για αλλαγές στο ΦΠΑ, στο αφορολόγητο των γονικών παροχών και τη μείωση των έμμεσων φόρων και υπογράμμισε πως σύντομα θα υπάρχει με την βούληση του λαού ένα νέο πολιτικό σκηνικό στην χώρα: «Θα βάλουμε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι σε όσους νομίζουν ότι θα δεχθούμε αυτά που μας ζητάνε. Η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ θα τους βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, γιατί λέμε τα πράγματα με το όνομά τους».

Δείτε επίσης