Πολιτική

Αποκάλυψη Καρανικόλα: Ο ΣΥΡΙΖΑ δαπάνησε 8 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις

Την περίοδο 2018-2019 δαπανήθηκαν σχεδόν 2 δισ. περισσότερα από την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ, η οποία αντιμετώπισε και την πανδημία, τονίζει

Σπύρος Καρανικόλας, ΝΔ, απευθείας αναθέσεις,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Σπύρος Καρανικόλας καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για βαθιά υποκρισία σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Καρανικόλας, αποκάλυψε ότι τα στοιχεία των απευθείας αναθέσεων επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και αντίστοιχα επί ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο 2018-2019.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων, που παρουσίασε ο κ. Καρανικόλας, επί Νέας Δημοκρατίας, την περίοδο της πανδημίας, δηλαδή τη διετία 2020-2022, δόθηκαν απευθείας αναθέσεις για να αντιμετωπιστούν οι κατεπείγουσες ανάγκες για ΜΕΘ, εμβόλια, μάσκες κτλ, ύψους 6,7 δις ευρώ και όχι 10 δις που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναθέσεις αυτές έγιναν δε, μετά από έλεγχο νομιμότητας του ανώτατου δικαστηρίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όπως τόνισε ο κ. Καρανικόλας ήταν λοιπόν καθόλα νόμιμες αναθέσεις, για αυτό και εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επίθεση διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν 8 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις

«Την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τη διετία 2018-2019, δηλαδή χωρίς πανδημία, δόθηκαν απευθείας αναθέσεις 8 δισεκατομμύρια ευρώ! Άρα 6,7 δις ευρώ επί Νέας Δημοκρατίας και με πανδημία, 8 δις ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ χωρίς πανδημία! Αυτή είναι η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ», όπως κατέληξε.

Δείτε επίσης