Πολιτική

Εκλογές 2023: «Δεν θα επιστρέψουν παλιά στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στράφηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «για να μην κάνει παρέλαση η ΝΔ, πρέπει να υπάρχει ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση»

Νίκος Ανδρουλάκης, Εκλογές 2023, Εκλογές, ΠΑΣΟΚ,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα τόνισε πως πρέπει να υπάρχει στη χώρα μία αξιόπιστη πολιτική δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN μίλησε για τους στόχους του κόμματος, για τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, και τον Χάρη Καστανίδη.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τρεις μεγάλους στόχους στις προγραμματικές του θέσεις:

-Ανθεκτική παραγωγική βάση που να αντέχει στους παγκόσμιους κλυδωνισμούς
-Δίκαιη φορολόγηση
-Ισχυρό κοινωνικό κράτος

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε μείωση των φόρων σε βασικά αγαθά για όσο διαρκεί η κρίση που έχει προκληθεί λόγω της ενέργειας. «Είναι δίκαιο τα νησιά που έχουν πρόσφυγες να έχουν μειωμένο ΦΠΑ, ενώ μικρότερα νησιά να μην έχουν;» διερωτήθηκε ο ίδιος και εστίασε και στο ζήτημα του δημογραφικού προβλήματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης στη συνέχεια στράφηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα: «Για να μην κάνει παρέλαση η ΝΔ, πρέπει να υπάρχει ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας στη συνέχεια ότι «υπάρχει αναξιόπιστη αντιπολίτευση».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα σκεφτεί την περίπτωση για κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. «Δεν θέλω να χαϊδέψω αυτιά και να κλέψω ψήφους», ξεκαθάρισε στη συνέχεια.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ενσωματώθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και την περίπτωση να επιστρέψουν στο κόμμα, απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί. «Τα στελέχη τα οποία απέδειξαν ότι το ήθος τους είναι με πυξίδα την καρέκλα, σε καμία περίπτωση δεν θα δώσω τη δυνατότητα επιστροφής».

«Δεν πήρα καμία έδρα του κ. Καστανίδη, δεν ζητώ αποστρατεία από κανέναν», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Ανδρουλάκης

Δείτε επίσης