Πολιτική

Εκλογές 2023: Οι Περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφιος στις ίδιες περιοχές που ήταν και στις εκλογές της 21ης Μαΐου

Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, εκλογές 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου έγιναν γνωστές από τη Χαριλάου Τρικούπη οι Εκλογικές Περιφέρειες όπου θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ειδικότερα, λοιπόν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφιος στις ίδιες περιοχές που ήταν και στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, στο Νότιο Τομέα της Αθήνας και στο Ηράκλειο.

Σημειώνεται, πως ο κ. Ανδρουλάκης μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου είχε πάρει την έδρα που έβγαλε το κόμμα του στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου πρώτος σε σταυρούς είχε κατέλθει ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος αντέδρασε με την επιλογή του προέδρου του κόμματος, κάνοντας λόγο για «προσβολή».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει ποσοστό 7,94% στην Α’ Θεσσαλονίκης, 7,54% στο Νότιο Τομέα και 21,81% στο Ηράκλειο.

Στο Νότιο Τομέα της Αθήνας εξελέγη πρώτος σε σταυρούς ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ στο Ηράκλειο η Ελένη Βατσινά ήρθε πρώτη σε ψήφους, με τον Φραγκίσκο Παρασύρη να ακολουθεί.

Πλέον, μετά και τη σφοδρή αντίδραση Καστανίδη, αλλά και τις «εξηγήσεις» από τη Χαριλάου Τρικούπη πως-ενδεχομένως- να μην κάνει την ίδια επιλογή έδρας μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο κ. Ανδρουλάκης, αναμένεται με ενδιαφέρον το τι θα πράξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφορικά με την επιλογή έδρας.

«Για να μην κάνει παρέλαση η ΝΔ, πρέπει να υπάρχει ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση»

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη που παραχώρησε, ζήτησε μείωση των φόρων σε βασικά αγαθά για όσο διαρκεί η κρίση που έχει προκληθεί λόγω της ενέργειας. «Είναι δίκαιο τα νησιά που έχουν πρόσφυγες να έχουν μειωμένο ΦΠΑ, ενώ μικρότερα νησιά να μην έχουν;» διερωτήθηκε ο ίδιος και εστίασε και στο ζήτημα του δημογραφικού προβλήματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης στη συνέχεια στράφηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα: «Για να μην κάνει παρέλαση η ΝΔ, πρέπει να υπάρχει ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας στη συνέχεια ότι «υπάρχει αναξιόπιστη αντιπολίτευση».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα σκεφτεί την περίπτωση για κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. «Δεν θέλω να χαϊδέψω αυτιά και να κλέψω ψήφους», ξεκαθάρισε στη συνέχεια.

Δείτε επίσης