Πολιτική

Σκέρτσος: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ το μόνο που υπόσχονται είναι μια κλειστή οικονομία

«Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ οδηγεί στην οικονομική καθήλωση» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

Άκης Σκέρτσος, επενδύσεις, οικονομία, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωση, εκπρόσωπος Τύπου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος ειδικά στα θέματα της οικονομίας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Σκέρτσος είπε μεταξύ άλλων ότι η ΝΔ είναι η μόνη που έχει ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα χωρίς φορολογικές επιβαρύνσεις αλλά ελαφρύνσεις.

Το πλαίσιο λογικής και σταθερής φορολογίας αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για ανάπτυξη, τόνισε επίσης. Είπε ακόμα το πρόγραμμα της ΝΔ είναι αξιόπιστο γιατί αυτό μαρτυρά η προηγούμενη κυβερνητική θητεία.

Στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα απάντησε: «κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια». «Το μόνο που υπόσχονται είναι μια κλειστή οικονομία και κάνουν αναδιανομή φτώχειας και μιζέριας», είπε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε ακόμα ότι τον ανταγωνιστικό ρυθμό και την μείωση τιμών θα φέρουν οι ξένες επενδύσεις.

Είπε ακόμα ότι το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ οδηγεί στην οικονομική καθήλωση. Οι μόνοι φόροι που θα μειώσουν είναι αυτοί της κατανάλωσης οι οποίοι όμως απέτυχαν όπου εφαρμόστηκε αυτό το μέτρο όπως στην Ισπανία.

«Εισηγούνται μέτρα αναποτελεσματικά και αντιαναπτυξιακά γιατί οδηγούν σε φυγή επενδύσεων από την χώρα που σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας», σημείωσε.

Ο Άκης Σκέρτσος τόνισε επίσης ότι η φορολογία οφείλει να λειτουργεί πρώτα ως αναπτυξιακός μοχλός και μετά ως αναδιανεμητικό εργαλείο.

Τα οικονομικά τους επιτελεία πρέπει να σκεφτούν ότι η υψηλή φορολογία θα αυξήσει την φοροδιαφυγή που σημαίνει απώλεια εσόδων για τα δημόσια ταμεία.

«Το συμπέρασμα είναι ότι όσοι μιλούν για υψηλούς φόρους στις επιχειρήσεις οδηγούν σε μια κλειστή οικονομία», υπογράμμισε ακόμα.

Ο κ. Σκέρτσος είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έλαβε το μήνυμα της κάλπης και για ακόμα έναν λόγο. Η ΝΔ κατέθεσε υπόμνημα για το μόρφωμα Κασιδιάρη σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε ούτε ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου ούτε και τώρα για τις επόμενες εκλογές.

«Χαϊδεύουν ακόμα και το κόμμα Κασιδιάρη είπε και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ εθνική εξαίρεση και για όσα συμβαίνουν στην Θράκη με την μουσουλμανική μειονότητα. Καταστήσαμε σαφές δημόσια αυτό που είναι ήδη γνωστό ιδιωτικά στον κ. Τσίπρα ότι δυο υποψήφιοι βουλευτές του κόμματός του είναι ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου και προωθούν τις πιο ακραίες θέσεις της τουρκικής προπαγάνδας για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης. Το αυτονόητο θα ήταν αυτά τα δυο στελέχη να διαψεύσουν αυτομάτως όσα καταγγείλαμε. Σιωπή. Η Ελλάδα ως κυρίαρχο κράτος δεν γίνεται να επιτρέπει παρεμβάσεις τρίτων χωρών με αναθεωρητικές ορέξεις στα εσωτερικά της».

«Θα τα συζητήσουμε όλα στο debate στις 15 Ιουνίου και εκεί θα παρουσιάσουμε το όραμά μας», είπε ακόμα.

«Μπορεί η νάρκη της απλής αναλογικής να εξουδετερώθηκε από τους ίδιους τους πολίτες αλλά η αβεβαιότητα για μια παρατεταμένη αστάθεια δεν έχει εκλείψει. Η χαλαρή ψήφος σε μικρά κόμματα αυξάνει τον πήχη της αυτοδυναμίας», τόνισε ακόμα.

Σκέρτσος για το όχι σε ντιμπέιτ Μητσοτάκη - Τσίπρα: Έχει ήδη απαντηθεί από τους πολίτες ποιος θα ήταν πρώτος και ποιος δεύτερος

Γιατί δεν θα γίνει ντιμπέιτ ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για το θέμα της Ροδόπης κλήθηκε να απαντήσει, μεταξύ άλλων, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

Για το ντιμπέιτ και γιατί δεν θα γίνει και ένα ανάμεσα στους δυο αρχηγούς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκέρτσος είπε: «Αυτό ως ενδεχόμενο ήταν ανοικτό πριν το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου. Είχαμε πει ότι η πρώτη κάλπη θα ορίσει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη κάλπη πως θα κυβερνηθεί η χώρα δηλαδή με μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Πάντα είμαστε υπέρ του διαλόγου. Πιστεύουμε στην αξία των τηλεμαχιών γι’ αυτό και στηρίζουμε μια τηλεμαχία με όλα τα εκλεγμένα κόμματα. Την δεύτερη τηλεμαχία θα την κάναμε αν θα υπήρχαν στοιχεία αμφισβήτησης ποιος θα ήταν πρώτος και ποιος δεύτερος και αυτό έχει απαντηθεί από τους ίδιους τους πολίτες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ζήτησε επίσης για ακόμα μια φορά από τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν θα αποσύρει τους δυο βουλευτές που εν γνώσει τους υιοθετούν τις πιο ακραίες θέσεις του τουρκικού αναθεωρητισμού όσον αφορά στην ελληνική μουσουλμανική μειονότητα.

Δείτε επίσης