Πολιτική

Ο σχεδιασμός Μητσοτάκη για τη Ροδόπη και η έννοια της «ασφαλούς» αυτοδυναμίας

Σε προσωπικό στοίχημα έχει εξελιχθεί για τον πρόεδρο της ΝΔ η επικράτηση στον μοναδικό νομό που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαϊου

Κυριάκος Μητσοτάκης, Μητσοτάκης, κυριακοσ μητσοτακησ, μητσοτακησ, Ροδόπη, δημοσκοπήσεις, περιοδείες, Οδικός χάρτης,  Νέα Δημοκρατία, νεα δημοκρατία, ΝΔ, προεκλογική περίοδος, Προεκλογική περίοδος, ομιλιεσ, περιοδεια, καλπεσ, εκλογεσ, Εκλογές 25ης Ιουνίου,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε προσωπικό στοίχημα αναμένεται να εξελιχθεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η επικράτηση της ΝΔ στο νομό Ροδόπης. Πρόκειται για τον μοναδικό νομό στη χώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε γι' αυτό και ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αναλάβει προσωπικά την ανατροπή των εκεί συσχετισμών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή ο κ.Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του που ρυθμίζουν την προεκλογική εκστρατεία να βρεθεί ημερομηνία προκειμένου να επισκεφτεί ο ίδιος τον νομό. Στόχος του είναι να βάλει στη «θέση του οδηγού» την ΝΔ, κατακτώντας το «απόλυτο» στους 13 νομούς της χώρας. Στις εκλογές του Μαίου ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος με 33,18%, με δεύτερη την ΝΔ στο 27,06%.

Στην οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι μπορούν να κερδίσουν γιαυτό και θα συνεχίσουν να κρατούν στην επικαιρότητα του ζήτημα της παρέμβασης του τουρκικού προξενείου υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες μέρες θα επισκεφτούν την περιοχή πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Δυο πολιτικοί που έχουν διατελέσει επικεφαλής του υπουργείου εξωτερικών και γνωρίζουν πολύ καλά τα ζητήματα της μειονότητας. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει ασφαλώς και ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και πρώην υφυπουργός εξωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Στην ΝΔ υπάρχει η πεποίθηση ότι ο κ.Τσίπρας θα έπρεπε να είχε αποσύρει τον συγκεκριμένο υποψήφιο βουλευτή Ροδόπης από το ψηφοδέλτιο του, δημιουργώντας μια ασπίδα απέναντι στις προσπάθειες του τουρκικού προξενείου να παίξει ρόλο στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ προγραμματίζει εκ νέου να επισκεφτεί και το Άγιο Όρος, αφού τον πρόλαβε ο κορωνοιός. Μεγάλη ανησυχία του κ.Μητσοτάκη είναι η τάση που επιχειρούν ορισμένοι να καλλιεργήσουν, ακόμα και εντός της ΝΔ, η οποία θέλει σίγουρη την επικράτηση της στις επερχόμενες εκλογές.

Για το λόγο αυτό στις κλειστές συσκέψεις των γαλάζιων στελεχών μια είναι η βασική οδηγία: Μάχη πόρτα πόρτα για την επίτευξη μιας «ασφαλούς» αυτοδυναμίας. Ο χαρακτηρισμός «ασφαλής» αυτοδυναμίας θα είναι πλέον το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες, μια και ο όρος «ισχυρή» κρίθηκε ότι ανέβαζε τον πήχη πολύ ψηλά, «τρομάζοντας» ίσως τους πολίτες.

Δείτε επίσης