Πολιτική

Το «φάντασμα» των τρίτων εκλογών: Το «χαρτί» της ισχυρής αυτοδυναμίας και η σημασία της κάλπης της 25ης Ιουνίου

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ξεκάθαρα πως αν δεν σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, αναγκαστικά θα γίνει νέα εκλογική αναμέτρηση τον Αύγουστο

Κυριάκος Μητσοτάκης, Μητσοτάκης, κυριακοσ μητσοτακησ, μητσοτακησ, ΕΡΤ, συνέντευξη, Νέα Δημοκρατία, νεα δημοκρατία, ΝΔ, προεκλογική περίοδος, Προεκλογική περίοδος, περιοδείες, ομιλιεσ, περιοδεια, καλπεσ, εκλογεσ, Εκλογές 25ης Ιουνίου, Εκλογές 25 Ιουνίου, ε
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την διακυβέρνηση της χώρας αλλά και την κρισιμότητα της κάλπης της 25ης Ιουνίου κατέδειξε για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος για το τι θα ακολουθήσει αν εκλεγεί με ισχυρή αυτοδυναμία αλλά και τι θα ζήσουμε αν δεν συμβεί αυτό. Και ενώ βρίσκεται από σήμερα με τις βαλίτσες ανά χείρας για τις νέες του περιοδείες – με επίκεντρο τον Βορρά - ο Πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο όλα τα σενάρια που μπορεί να ακολουθήσουν από τις 26 Ιουνίου και μετά αλλά και στο μεσοδιάστημα.

Χωρίς να παρεκκλίνει καθόλου από την στάση που τηρεί όλες αυτές τις εβδομάδες εξήγησε γιατί δεν θα προχωρήσει σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι θα συνιστά περιφρόνηση προς τα άλλα κόμματα, ξεκαθάρισε ότι αν δεν καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση η χώρα θα οδεύσει αναγκαστικά σε τρίτες εκλογές τον Αύγουστο ενώ επιτέθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους και έθεσε προ των ευθυνών του ειδικά τον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση της Ροδόπης και των καταγγελιών για ευθεία παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στα εσωτερικά της χώρας μας.

Όπως εκτιμούν στην οδό Πειραιώς ο Πρόεδρος της ΝΔ έφερε σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτοντας ότι έχει στοιχεία για την παρέμβαση αυτή και έριξε το μπαλάκι στον κ. Τσίπρα καλώντας τον να πει ευθέως αν πρόκειται να κρατήσει στα ψηφοδέλτια του κόμματός του δύο βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία με την ανοιχτή στήριξη του τουρκικού Προξενείου.

Εκλογές και τον Αύγουστο;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τα χαρτιά του όσο πιο καθαρά γινόταν για το τι θα συμβεί αν δεν επιτευχθεί αυτό που ονομάζει ισχυρή αυτοδυναμία. Τόνισε ότι η ασφαλής αυτοδυναμία είναι η προϋπόθεση για να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχει δεσμευθεί. Θύμισε στους πολίτες ότι ψηφίζουν για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση και απέκλεισε για ακόμα μια φορά κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύμπραξη με κόμματα και... κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Είπε με άλλα λόγια ότι είτε θα είναι αυτοδύναμος, είτε θα έχουμε εκλογές τον Αύγουστο και μάλιστα έστειλε μήνυμα και στα δικά του στελέχη λέγοντας ότι δεν πρέπει κανείς να θεωρεί ότι η αυτοδυναμία είναι δεδομένη.

Επόμενες στάσεις: Καβάλα, Θάσος και Δράμα

Τρεις περιοχές που τα «κομματίδια» στα δεξιά της ΝΔ σημείωσαν αξιοπρόσεκτα ποσοστά, την Καβάλα, την Θάσο και την Δράμα επισκέπτεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται ειδικά την Καβάλα στην οποία είχε βρεθεί την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Θα ακολουθήσουν η Βόρεια Εύβοια την Παρασκευή και το Σάββατο το Κιλκίς και η Κατερίνη.

Μένοντας πιστός στη στρατηγική που εφαρμόζει στην προεκλογική του εκστρατεία θα προσπαθήσει να πείσει ακόμα περισσότερους πολίτες να τον ψηφίσουν τονίζοντας και το πατριωτικό προφίλ του κόμματός του και επισημαίνοντας ότι η κυβέρνησή του επέδειξε πατριωτισμό στα έργα και όχι στα λόγια.

Δείτε επίσης