Πολιτική

Μητσοτάκης στο TikTok: Η στήριξη των επιχειρήσεων, η δέσμευση για καλύτερους μισθούς

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε μέσω του δημοφιλούς μέσου στην ερώτηση ενός νέου πολίτη

Κυριάκος Μητσοτάκης, βίντεο, TikTok, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νέοι, εργαζόμενοι, μισθοί, μέτρα στήριξης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με ένα νέο βίντεο στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε έναν νεαρό για το πώς σχεδιάζει να στηρίξει τη νέα γενιά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα μέτρα που έλαβε ως κυβέρνηση και για το σχέδιο του για την επόμενη τετραετία.

«Τα μέτρα που λαμβάνουμε πρέπει να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και πήραμε μέτρα και θα πάρουμε και άλλα πολλά, τα οποία μειώνουν τα κόστη των ελληνικών επιχειρήσεων και βελτιώνουν την παραγωγικότητά τους. Να αναφέρω κάποια ενδεικτικά. Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από 28% στο 22%. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4,4 μονάδες σε μόνιμη βάση. Μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 55%.

»Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος ή μείωση 40% των ασφαλιστικών εισφορών για τις μικρές επιχειρήσεις που μετατρέπουν τους part-time εργαζόμενους σε full-time. Αύξηση της απαλλαγής φόρου στο 100% για όσες επιχειρήσεις επενδύουν σε καινοτομία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Συνολικά δώσαμε 58 δισ. ευρώ για να σταθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πόδια τους και -αν έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε- στοχεύουμε στην σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και στην περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Γνωρίζουμε ότι οι καλοί μισθοί δίνονται από ισχυρές επιχειρήσεις και σε αυτήν την προσπάθεια αύξησης των μισθών θα πάμε όλοι μαζί μπροστά, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω. Η Ελλάδα που επιχειρεί, που δημιουργεί. Εσείς είστε το μέλλον. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό».

«Χρωστάω ένα haul με ολόσωμη φόρμα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δείτε επίσης