Πολιτική

Με προμετωπίδα το Πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει αντεπίθεση

Τσίπρας: Αυτά είναι τα 7 βήματα για «μια οικονομία συμπεριληπτική, δυναμική, πράσινη και βιώσιμη»

Αλέξης Τσίπρας, εκλογές 2023, εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επικοινωνιακή αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα με έμφαση όμως το Πρόγραμμά του επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως διαφάνηκε και από την εκδήλωση στο ανοικτό Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, το βράδυ της Τετάρτης (07/06).

Εξάλλου, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα που υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόγραμμα έχει και κοστολογημένο είναι.

Φυσικά, η «επαναπαρουσίαση» του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να αποδομήσει την κριτική που εκπορεύεται από τα στελέχη της ΝΔ πως «είναι ανεφάρμοστο το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα χαρακτηρίσουν το πρόγραμμα μας ακριβό, ουτοπικό, ανεφάρμοστο. Θα κινητοποιήσουν όλο τον επικοινωνιακό μηχανισμό τους για να μη συζητηθούν οι προτάσεις μας, αλλά για να πείσουν ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα», σχολίασε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Θα ακούσουμε και πάλι για Γενικά Λογιστήρια, για κοστολόγηση, για δαπάνες και έσοδα. Παρότι όταν τους προκαλέσαμε, αρνήθηκαν να πάμε μαζί να κοστολογηθεί και το δικό τους πρόγραμμα».

Την ίδια στιγμή, μόνο τυχαίο δεν ήταν πως στην εκδήλωση, τον κ. Τσίπρα πλαισίωσαν οι Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσης Τεμπονέρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την Έφη Αχτσιόγλου-ως γνωστόν- να έχει εμπλακεί-ακουσίως είναι η αλήθεια- σε μια σεναριολογία για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ…

Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «ο ΣΥΡΙΖΑ πάει ενωμένος στη μάχη της 25ης Ιουνίου και ο λαός δεν καλείται να αποφασίσει απλώς για το ποιος θα είναι νικητής και ποιος θα είναι ηττημένος, αλλά για τη ζωή του και τη χώρα, την Ελλάδα του 2027».

Τσίπρας: Αυτά είναι τα 7 βήματα για «μια οικονομία συμπεριληπτική, δυναμική, πράσινη και βιώσιμη»

Παρουσιάζοντας το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ελληνική οικονομία υπό το σύνθημα «δίκαιη κοινωνία- ευημερία για όλους», ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «ένα σχέδιο επτά απαραίτητων βημάτων για να μπορέσουμε με ισχυρές δημόσιες πολιτικές να εγγυηθούμε την κοινωνική ευημερία για όλους.

Όχι μόνο για τους ισχυρούς και τους προνομιούχους, αλλά για την κοινωνική πλειοψηφία που ζει από το μόχθο και την εργασία της».

Ειδικότερα, έκανε λόγο για 7 βήματα του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ «για μια οικονομία συμπεριληπτική, δυναμική, πράσινη και βιώσιμη» που είναι τα εξής:

  • Ανασυγκροτούμε το παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο
  • Ενισχύουμε το εισόδημα και θωρακίζουμε την αγοραστική δύναμη
  • Θέτουμε στο επίκεντρο τους εργαζόμενους και το δικαίωμα στην εργασία
  • Δημιουργούμε ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ
  • Ενισχύουμε τη δημόσια παιδεία
  • Δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για όλους με ισχυρή κοινωνική προστασία
  • Εγγυόμαστε το δικαίωμα σε αξιοπρεπή στέγη, προστατεύουμε την πρώτη κατοικία

«Πόσο κοστίζει η ισότητα; Πόσο η ασφάλεια; Πόσο η αξιοπρέπεια;»

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, επικαλούμενος τις περιπτώσεις της 63χρονης που πέθανε σε καρότσα αγροτικού οχήματος και τον θάνατο της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, λέγοντας τα εξής:

«Πόσο αλήθεια κοστίζει η ζωή της 63χρονης που χάθηκε προχθές στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου στην Κω;

Πόσο κοστίζει η ζωή του εργάτη που χάθηκε πριν από μια βδομάδα στο Πέραμα;

Πόσο κοστίζει η ζωή της 19χρονης εγκύου που ξεψύχησε χθες περιμένοντας για πέντε ώρες ασθενοφόρο στη Νέα Μάκρη;

Πόσο κοστίζει η ισότητα; Πόσο η ασφάλεια; Πόσο η αξιοπρέπεια; Όλα αυτά, οι αξίες μας, δεν είναι δωρεάν. Είναι χωρίς αντίτιμο».

Μάλιστα, στη συνέχεια της ομιλίας του, δεν απέφυγε να συνδέσει τα ερωτήματα αυτά με το διακύβευμα των εκλογών, όπως είπε ο ίδιος:

«Αυτές οι αξίες κρίνονται στις επερχόμενες εκλογές. Δύο σχέδια συγκρούονται. Δύο κόσμοι, δύο διαφορετικά σύμπαντα. Από τη μια πλευρά ο κόσμος της ισότητας, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης.

Οι αξίες του λαϊκού κόσμου, των εργαζόμενων, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Από την άλλη ο κόσμος της κερδοσκοπίας, της αλαζονείας, της περιφρόνησης. Ο κόσμος της ελίτ και της ολιγαρχίας».

Δείτε επίσης