Πολιτική

«Σηκώνει το γάντι» ο Ανδρουλάκης κυρίως απέναντι στον Μητσοτάκη

«Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να συνεχίζει τους εκβιασμούς»

Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εκλογές, εκλογές 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο στόχαστρο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη έχει μπει για τα καλά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης το τελευταίο χρονικό διάστημα εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Μετά τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Ανδρουλάκη «Τσίπρα με γραβάτα», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέβασε τους τόνους και στο πλαίσιο περιοδείας του στην Καλλιθέα, την Τετάρτη (07/06) έκανε λόγο για «εκβιασμούς» εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ για τρίτο γύρο εκλογών μέσα στον Αύγουστο.

«Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να συνεχίζει τους εκβιασμούς και να λέει ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα στον Αύγουστο, γιατί επενδύει ξανά στον φόβο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μάλιστα, στη Χαριλάου Τρικούπη επιχειρούν να αποδομήσουν την κριτική που ασκήθηκε στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μετά τη δήλωση Ανδρουλάκη που απέκλεισε «συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, ακόμα κι αν έχει 148-149 έδρες».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη πως «πρέπει να αφήσουμε τα ψεύτικα διλήμματα. Τα είδαμε και την πρώτη Κυριακή, δεν οδήγησαν πουθενά.

Πρέπει με ελπίδα και προγραμματικό λόγο να απαντήσουμε στα τεράστια ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό κράτος.

Αυτό πρέπει να γίνει τις επόμενες δυόμισι εβδομάδες, απ' όλα τα κόμματα, και από τη Νέα Δημοκρατία».

«Γι' αυτό λοιπόν το ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει προγραμματικά. Θα μιλήσει για λύσεις στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και όχι με ψευτοδιλήμματα, που βοηθούν τη Νέα Δημοκρατία, όπως την βοήθησε να πάρει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό με τη στρατηγική του και ο χρυσός χορηγός της, ο κ. Τσίπρας», ανέφερε την Τετάρτη από την Καλλιθέα ο Νίκος Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε:

«Είμαστε εδώ για να είμαστε η αξιόπιστη εναλλακτική προγραμματική αντιπολίτευση, ισχυρή προοδευτική δύναμη. Γι' αυτό ζητώ από τον ελληνικό λαό να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που κάνουμε διότι οι προτάσεις μας λύνουν προβλήματα και δεν διαιωνίζουν τα τεράστια ζητήματα που έχει η χώρα μας».

Οι Περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφιος στις ίδιες περιοχές που ήταν και στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, στο Νότιο Τομέα της Αθήνας και στο Ηράκλειο.

Σημειώνεται, πως ο κ. Ανδρουλάκης μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου είχε πάρει την έδρα που έβγαλε το κόμμα του στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου πρώτος σε σταυρούς είχε κατέλθει ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος αντέδρασε με την επιλογή του προέδρου του κόμματος, κάνοντας λόγο για «προσβολή».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει ποσοστό 7,94% στην Α’ Θεσσαλονίκης, 7,54% στο Νότιο Τομέα και 21,81% στο Ηράκλειο.

Στο Νότιο Τομέα της Αθήνας εξελέγη πρώτος σε σταυρούς ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ στο Ηράκλειο η Ελένη Βατσινά ήρθε πρώτη σε ψήφους, με τον Φραγκίσκο Παρασύρη να ακολουθεί.

Πλέον, μετά και τη σφοδρή αντίδραση Καστανίδη, αλλά και τις «εξηγήσεις» από τη Χαριλάου Τρικούπη πως-ενδεχομένως- να μην κάνει την ίδια επιλογή έδρας μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο κ. Ανδρουλάκης, αναμένεται με ενδιαφέρον το τι θα πράξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφορικά με την επιλογή έδρας.

Δείτε επίσης