Πολιτική

Η υγεία στην πολιτική αρένα – Δεσμεύσεις Μητσοτάκη στον απόηχο της νέας δημοσκόπησης

Το σχέδιο της ΝΔ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας την επόμενη μέρα των εκλογών

Υγεία, ΕΣΥ, ΝΔ, εκλογές , Μητσοτάκης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Αέρα» στα πανιά της ΝΔ έβαλαν τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει μια διαφορά 21,2 ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων.

Η δημοσκόπηση της MRB για το OPEN που είναι και πρώτη μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν δείχνει να έχει μετριαστεί το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων για τις εκλογές παρότι θα είναι οι δεύτερες κάλπες με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Δείχνει επίσης αυτοδύναμη ΝΔ και επτακομματική βουλή.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων καταγράφονται τα εξής:

ΝΔ 39,2% έως 43,2%

ΣΥΡΙΖΑ 18% έως 22%

ΠΑΣΟΚ 10% έως 13%

ΚΚΕ 6% έως 8%

ΛΥΣΗ 3,4% έως 5,4%

ΝΙΚΗ 3,1% έως 5,1%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3,8% έως 5,8%

ΜΕΡΑ25 1,4% έως 3,4%

Στις έδρες εφόσον προκύψει επτακομματική βουλή:

ΝΔ 161

ΣΥΡΙΖΑ 54

ΠΑΣΟΚ 30

ΚΚΕ 19

ΠΛΕΥΣΗ 13

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 12

ΝΙΚΗ 11

Η μάχη της υγείας

Στην πολιτική αρένα βρέθηκε και ο τομέας της υγείας. Μετά από μια εβδομάδα σκληρών συγκρούσεων για τα φορολογικά όλα τα κόμματα με αφορμή τραγικά περιστατικά βρέθηκαν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την κατάσταση στην δημόσια υγεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή όταν αναφέρεται στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μιλάει για προσωπικό του στοίχημα αλλά και κεντρική πολιτική προτεραιότητα για τη δεύτερη τετραετία.

Στον μηδενισμό και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ απαντά ότι ξέρει τις αδυναμίες και τα προβλήματα τα οποία δεν έκρυψε ποτέ. Μιλώντας την γλώσσα της αλήθειας και του ρεαλισμού ο Πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι ποτέ δεν είπε πως η χώρα μεταμορφώθηκε μέσα σε μια τετραετία και λύθηκαν όλα τα προβλήματα.

Ζητάει μάλιστα εντολή ισχυρής διακυβέρνησης λέγοντας ότι έως το 2027 η χώρα θα αποκτήσει ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας με την πρόσληψη 10.000 γιατρών και νοσηλευτών, με τον εκσυγχρονισμό τμημάτων επειγόντων περιστατικών και κέντρων υγείας.

Με αφορμή την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά από τον Ασπρόπυργο στο θέμα αυτό τονίζοντας ότι «θα εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ ώστε να μην έχουμε τραγικά περιστατικά όπως, δυστυχώς, αυτά τα οποία μονοπώλησαν και δικαιολογημένα το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες».

«Σφήνα» σε όλα τα παραπάνω ήταν και οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στην Εύβοια, Σπύρου Πνευματικού για τον τρόπο αντιμετώπισης των καρκινοπαθών στο τελικό στάδιο με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη να εκφράζει την δυσαρέσκειά του με ένα τηλεφώνημα σε έντονο ύφος προς το στέλεχος της ΝΔ ο οποίος τελικά ζήτησε συγνώμη από όσους θεώρησαν ότι θίχτηκαν.

Συνέχεια περιοδειών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες του με αμείωτο ρυθμό τόσο στις λεγόμενες και «λαϊκές περιοχές» όπως χθες στον Ασπρόπυργο, αλλά και σε γωνιές της Ελλάδας που τα κομματίδια στα δεξιά της ΝΔ πήραν σημαντικά ποσοστά.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σε Βόρεια Εύβοια (Ιστιαία και Αιδηψό) και στην Φθιώτιδα (Στυλίδα) και το Σάββατο θα βρεθεί στο Κιλκίς και την Πιερία.

Δείτε επίσης