Πολιτική

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Φίλη περί «τουρκικής μειονότητας»

Πυρά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Οι θέσεις των Τάκη Θεοδωρικάκου και Μιχάλη Καρχιμάκη - Τι υποστήριξε ο Διονύσης Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ)

 ΣΥΡΙΖΑ, Φιλης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη για το ζήτημα των υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη που κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του ο κος Φίλης ανέφερε πως «βεβαίως μπορεί να είναι κάποιος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αν μιλά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη», με τις δηλώσεις αυτές να έχουν προκαλέσει «εμφύλιο» στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα έπρεπε οποιοσδήποτε μιλά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη να τεθεί εκτός του κόμματος. Η σωστή εθνική στάση από την αξιωματική αντιπολίτευση θα ήταν να θέσει εκτός ψηφοδελτίου τέτοια πρόσωπα», σχολίασε στο MEGA ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε:

«Το πρόβλημά μας δεν είναι να μην έχουμε μουσουλμάνο βουλευτή. Φυσικά και πρέπει και είναι δημοκρατικό να υπάρχουν μουσουλμάνοι βουλευτές, όμως δεν είναι αποδεκτό να γίνεται λόγος για τουρκική μειονότητα».

Από την άλλη, ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός τόνισε πως «είναι διχαστικό και εθνικά επικίνδυνο να ανοίγουν τέτοια θέματα», ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διαγραφής Φίλη από το κόμμα υπενθύμισε την περίπτωση του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος αποσύρθηκε από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Τα ζητήματα αυτά θα πρέπει να χειρίζονται με προσοχή, τόνισε με τη σειρά του ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Στα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά και τα θέματα Δημοκρατίας που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής, πρέπει να τοποθετούμαστε με ιδιαίτερη προσχολή και φειδώ. Είναι απαράδεκτο όταν υπάρχουν επεμβάσεις από άλλες χώρες που θέλουν να θίξουν την ανεξαρτησία και την ακεραιότητά μας», δήλωσε.

Για τις εξιχνιάσεις δολοφονιών & την υπόθεση Καραϊβάζ

«Καμία δολοφονία δεν μπορεί να μείνει ανεξιχνίαστη», διαβεβαίωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας πως το 2022 καταγράφηκαν οι λιγότερες δολοφονίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ το ποσοστό των εξιχνιάσεων υποθέσεων άγγιξε το 90%.

Για τη δολοφονία Καραϊβάζ τόνισε πως η έρευνα συνεχίζεται και η υπόθεση βρίσκεται σε τροχιά πλήρους εξιχνίασης.

Δείτε επίσης