Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Το 2028 τα πρώτα F-35 στην Ελλάδα

Ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία

Παναγιωτόπουλος: Το 2028 τα πρώτα F-35 στην Ελλάδα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Tο 2028 αναμένεται, να έχουμε τα πρώτα F-35 στην Ελλάδα, αν όλα προχωρήσουν όπως προβλέπεται, d;hlvse μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στον Real FM.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αλλαγή των ισορροπιών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στον αέρα επισημαίνοντας ότι «με τα Rafale που αποκτούμε εμείς και δεν θα αποκτήσει η Τουρκία, με το πρόγραμμα των Viper που έχουμε προχωρήσει εμείς και η Τουρκία ακόμα περιμένει το πράσινο φως για να αρχίσει τη διαπραγμάτευση, με τα F-35 που θα αποκτήσουμε, το πράσινο φως έχει δοθεί μένουν τα διαδικαστικά σημεία ενώ οι γείτονες έχουν αποκλειστεί από αυτό το πρόγραμμα, όπως καταλαβαίνετε, είμαστε πολύ καλά σε σημείο στον αέρα».

Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και σε θάλασσα και σε ξηρά όσον αφορά τα εξοπλιστικά που είναι δρομολογημένες.

Τουρκία

Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ανέφερε τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία «με μηνύματα ή απευθείας επικοινωνία» πρέπει να παραμένουν «ανοικτά» ενώ για την υπηρεσιακή κυβέρνηση, τόνισε ότι «ο υπουργός Άμυνας ο κύριος Στεφανής επεδίωξε από την αρχή να χρησιμοποιήσει αυτό το κανάλι επικοινωνίας με το νέο υπουργό Άμυνας της Τουρκίας τον κύριο Γκιουλέρ».

.

Δείτε επίσης