Πολιτική

Βάρκα... στο άγνωστο η Πλεύση: Τρεις αποχωρήσεις και πολλές καταγγελίες κατά Ζωής!

Άνω-κάτω τα ψηφοδέλτια του κόμματος λόγω των χειρισμών της προέδρου του κόμματος, Ζωής Κωνσταντοπούλου

Πλεύση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τρεις ηχηρές αποχωρήσεις από τα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας με αιχμηρές καταγγελίες κατά της προέδρου, Ζωής Κωνσταντοπούλου, προκαλούν έντονες αναταράξεις στο κόμμα.

Την αρχή έκανε η Όλγα Δάλλα, που ήταν πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στις 21 Μαΐου συγκεντρώνοντας 6.168 ψήφους στον Β3 Νότιο Τομέα, όταν ανακοίνωσε την αποχώρηση της από το κόμμα κατηγορώντας την Ζωή Κωνσταντοπούλου πως «πέταξε έξω τους πρώτους και έβαλε σε εκλόγιμες θέσεις το παρεάκι της» αναφορικά με τις λίστες στα νέα ψηφοδέλτια.

Έγραψε στην ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…ήρθε η προδοσία.
Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις.
Τέλος λοιπόν στην πολιτική μου «καριέρα»!
Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία/Η φωνή των πολιτών στη Βουλή/Λαϊκή Κυριαρχία τονίζονται στη Διακήρυξη της Πλεύση Ελευθερίας.

Και ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ... Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους.
Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί. Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα.

Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν.
Δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω στη φαυλότητα…

Κοινοποιήστε ελεύθερα», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το τι ακριβώς έγινε, απάντησε πως «Πέταξε έξω τους πρώτους και έβαλε σε εκλόγιμες θέσεις το παρεάκι της» αλλά και ότι «Της έδωσα το χρόνο να διορθώσει την αδικία. Δεν το έκανε. Χθες βράδυ επικυρώθηκαν οι λίστες από το Άρειο Πάγο».

Σύμφωνα με τις λίστες, στη συγκεκριμένη περιφέρεια έχει τοποθετηθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο Ευθύμιος Μαυράκης, ο οποίος ήταν τελευταίος σε σταυρούς στις προηγούμενες εκλογές, ενώ η Όλγα Δάλλα η οποία είχε συγκεντρώσει 6.168 ψήφους τοποθετήθηκε στην τρίτη θέση.

«Φύτεψαν υποψήφιους στη Β' Πειραιά»

Ακολούθησε μια άλλη υποψήφια με την Πλεύση Ελευθερίας στην Β’ Πειραιά, η Μαργαρίτα Καζάκου, η οποία ήρθε επίσης πρώτη σε σταυρούς (4.401) στις εκλογές του Μαΐου, κατήγγειλε με ανάρτησή της στο facebook πως με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου «φυτεύτηκαν» υποψήφιοι, που δεν είναι εκείνοι που ψήφισαν οι πολίτες.

«ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ… και όχι αυτοί που φυτεύτηκαν με απόφαση της Αρχηγού Ζωής Κωνσταντοπούλου και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής 25/6/2023 της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!!!» έγραψε.

Και στο Βόρειο Τομέα...

Την αποχώρηση της από τα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής και η Χρύσα Διαμαντοπούλου, η οποία ήταν πρώτη σε σταυρούς στον Βόρειο Τομέα και βρέθηκε στην 9η θέση!

Η ίδια σε ανάρτησή της αναφέρει: «Από πρώτη στον Β1 Τομέα όμως, με συνοπτικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος. Η ψήφος μας στα σκουπίδια, λοιπόν. Υπήρξα απλώς ένα “δόλωμα” για αυτούς. ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό».

Στη λίστα της Πλεύσης Ελευθερίας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών τοποθετήθηκε δεύτερος ο παλαίμαχος αθλητής του στίβου Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου είχε τοποθετηθεί στην τελευταία - τιμητική θέση - του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Άνω κάτω σε όλη την Ελλάδα…

Στον Δυτικό Τομέα Αθήνας πρώτη στη λίστα της Πλεύσης Ελευθερίας μπήκε η τραγουδίστρια Τζόρτζια Κεφαλά, από 2η σε σταυρούς, ενώ η πρώτη σε σταυρούς, Αριστέα Γεωργοπούλου, πήρε την τρίτη θέση.

Στη Μαγνησία η Πλεύση Ελευθερίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου κατάφερε να συγκεντρώσει 3,54%. Πρώτη σε σταυρούς είχε καταταγεί η Άννα Κοντογιάννη, η υποψήφια που είχε γίνει viral καθώς σε τηλεοπτική της εμφάνιση δεν γνώριζε το πρόγραμμα του κόμματος για τον νομό της, ενώ είχε μπερδέψει και τη Ζωή με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο και το Επικρατείας με το ευρωψηφοδέλτιο.

Όμως είχε καταφέρει να περάσει τα ιδρυτικά στελέχη της Πλεύσης, Μαργαρίτη Πατσιαντά - που ήρθε τρίτος - και Ιωάννη Κάιρα, ο οποίος κατετάγη τελευταίος, ωστόσο, σύμφωνα με το magnesianews, στις λίστες που κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο, στη λίστα στη Μαγνησία εμφανίζεται πρώτος ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, δεύτερος ο Ι. Κάιρας (στη θέση της Ιωάννας Πολύζου, η οποία κατέβηκε στην τρίτη θέση), ενώ η Άννα Κοντογιάννη εξαφανίστηκε...

Ενδεικτικό των χειρισμών της προέδρου είναι το γεγονός ότι στην Α' Αθηνών τοποθετήθηκε δεύτερος στη λίστα, κάτω από την ίδια την επικεφαλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο σύντροφός της Διαμαντής Καραναστάσης, ο οποίος μάλιστα στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν ήταν καν υποψήφιος. Ο κ. Καραναστάσης πήρε τη θέση της Ελένης Δημοπούλου, η οποία είχε έρθει δεύτερη σε σταυρούς και πλέον είναι στην τέταρτη θέση.

Δείτε επίσης