Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ισχυρή αυτοδυναμία προϋπόθεση για τις μεγάλες αλλαγές

«Οι πολίτες είπαν όχι στην τοξικότητα, όχι στη χυδαιότητα, όχι στο διχασμό» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Στυλίδα

Κυριάκος Μητσοτάκης, προεκλογική περιοδεία, ΝΔ, Στυλίδα, εκλογές 2023, εκλογές 25ης Ιουνίου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την περιοδεία του στη βόρεια Εύβοια επισκέφθηκε τη Στυλίδα, το Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών και τη Γλύφα Φθιώτιδας.

O πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι εάν στις προηγούμενες εκλογές ίσχυε ο νόμος της ενισχυμένης αναλογικής «ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή πάλι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η χώρα θα είχε ήδη ισχυρή κυβέρνηση».

«Αλλά το μόνο που σας ζητώ είναι να πάμε να ξανακάνουμε ακριβώς το ίδιο με αυτό που κάναμε την 21η Μαΐου και κάτι παραπάνω, για να έχουμε ακόμα υψηλότερο ποσοστό και να κλείσουμε οριστικά αυτόν τον τραυματικό κύκλο της απλής αναλογικής», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Μια νάρκη στα θεμέλια της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος για την οποία, βέβαια, εμείς είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει. Είχαμε πει τα προβλήματα της απλής αναλογικής. Είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει κυβέρνηση από αυτά τα κόμματα» ανέφερε και πρόσθεσε «κάποιοι δεν μας άκουσαν. Τώρα άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει “mea culpa”, “συγγνώμη”, δηλαδή, για την απλή αναλογική».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως: «Εάν αρχίσει ο κ. Τσίπρας τα mea culpa, δεν ξέρω πού θα σταματήσει. Γιατί έχει πολλά mea culpa να πει. Έχει πολλά mea culpa να πει για την εξαπάτηση των Ελλήνων, για τα ψέματα με τα οποία τάισε πάλι τους πολίτες σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Θα έπρεπε να πει ένα mea culpa για την τοξικότητα και την μαύρη προπαγάνδα με την οποία μας βομβάρδισε και στην προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία».

Δείτε επίσης