Πολιτική

Ανδρουλάκης: Στις 25 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ γίνεται ο κύριος αντίπαλος της Δεξιάς

«Πιο επικίνδυνο είναι η παντοδυναμία της ΝΔ, όχι οι νέες εκλογές τον Αύγουστο, όπως φοβερίζει η ΝΔ»

Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εκλογές, εκλογές 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης σε μια πολυπληθή συγκέντρωση στον Βόλο, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου έστειλε μήνυμα «νίκης»-όπως είπε- για την Παράταξή του.

Αρχικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να αναγεννήσει το ΕΣΥ, εμείς που το φτιάξαμε με τον Γεννηματά και τον Αυγερινό».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι απέπεμψε τον Σπύρο Πνευματικό όχι για τις δηλώσεις του, αλλά γιατί μαρτύρησε το σχέδιο της ΝΔ για το ΕΣΥ.

«Πιο επικίνδυνο είναι η παντοδυναμία της ΝΔ, όχι οι νέες εκλογές τον Αύγουστο, όπως φοβερίζει η ΝΔ», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «έχει περιθώριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να φτιάξει μια κυβέρνηση ‘’δεξιάς και ακροδεξιάς πολυκατοικίας’’, ‘’πάρτε και τον κ. Βελόπουλο’’».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια χαρακτήρισε «χρυσό χορηγό» της ΝΔ την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλόγισε ότι ευθύνεται για τα ποσοστά της ΝΔ.

«Έχει καλομάθει ο κ. Μητσοτάκης και προσπαθεί να κρατήσει όρθιο τον κ. Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Επενδύουν στις τοξικές συμμορίες του διαδικτύου».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Ροδόπης και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η πραγματική προοδευτική και πατριωτική παράταξη.

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Θα χτίσουμε μια νέα πορεία, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς φαινόμενα διαφθοράς», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών.

«Δεν θα ξεχάσουμε το κράτος που ευθύνεται για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι έχει προτείνει να μπει τέλος στο «κράτος-λάφυρο», το «κομματικό κατεστημένο της εκάστοτε κυβέρνησης».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε και πάλι να γίνει διεθνής διαγωνισμός για να γυρίσουν οι «αξιότεροι Έλληνες» και να αναλάβουν κομβικές θέσεις για ένα αποτελεσματικό κράτος και να μη ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο με τα Τέμπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα της οικονομίας στην Ελλάδα, ενώ έκανε τη σύγκριση με την Πορτογαλία.

«Ο Μητσοτάκης έχει φορτώσει 50 δισ. στην πλάτη του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει «φορομπηχτική ατζέντα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Θέλουμε μια ισχυρή οικονομία στα χέρια των Ελλήνων, όχι να είναι στα χέρια των ολιγαρχών, να είναι προς όφελος της μεσαίας τάξης», υπογράμμισε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Ανδρουλάκης.

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ, προτείνοντας «να μειωθεί έστω στα βασικά αγαθά που αγοράζει η κάθε Ελληνίδα, το κάθε νοικοκυριό».

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για τις συντάξεις που σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ κοστίζουν 1,13 δισ. και έτσι μπορεί να το σηκώσει η ελληνική οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την αναγέννηση του ΕΣΥ και είπε ότι πρέπει οι υγειονομικοί να μπουν στα βαρέα και ανθυυγιεινά, «τους το χρωστάμε».

«Έχουμε ως προτεραιότητα τη δημόσια Παιδεία», είπε και πρότεινε την καθιέρωση του Εθνικού Απολυτηρίου για να μην κρίνονται όλα «μέσα σε δύο εβδομάδες».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τα παιδιά που έχουν ανάγκη την Ειδική Αγωγή, με το ΠΑΣΟΚ να αγωνίζεται για «το σχολείο της συμπερίληψης».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στο ζήτημα της προστασίας της α’ κατοικίας, ενώ σε αυτό το σημείο επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τις αποφάσεις που είχε πάρει για τα «κοράκια» των funds.

Δείτε παρακάτω την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στον Βόλο:

Δείτε επίσης