Πολιτική

Στηρίζει Λινού ο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» - Πυρά από ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές» αναφέρει η Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Αθηνά Λινού, καρκίνος, ασθενείς, δηλώσεις, βουλευτής, πολιτική αντιπαράθεση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, η ΝΔ μιλάει για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταγγέλλει τη ΝΔ ότι «μέσα στον πανικό της προχώρησε σε μια απίστευτη αθλιότητα: επιτίθεται με fake news στην καθηγήτρια Αθηνά Λινού».

Ακολούθως εξηγεί: «Η κυρία Λινού πριν επτά χρόνια υποστήριξε το αυτονόητο. Ότι το κράτος και η πολιτεία οφείλουν να παρέχουν πλήρη υποστήριξη στους ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο του καρκίνου και στις οικογένειες τους που είναι αντιμέτωπες με τον ανείπωτο πόνο της απώλειας. Αυτό επιβάλλει η ιατρική, ο πολιτισμός και η ανθρώπινη ηθική».

Καταλήγοντας ζητά από τη ΝΔ «να απολογηθεί γιατί μετατρέπει την πιο δύσκολη στιγμή χιλιάδων οικογενειών σε αντικείμενο φτηνής ψευδολογίας. Γιατί επιχειρεί να εξισώσει την κυνική δήλωση του κ. Πνευματικού για την οικονομική διάσταση της θεραπείας με τον ανθρωπισμό και την ευαισθησία μιας γιατρού που δίνει τη μάχη για το δικαίωμα των ανθρώπων στην αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος».

Οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Λινού

Νωρίτερα οι Κωστής Χατζηδάκης και Άκης Σκέρτσος σχολίασαν τις δηλώσεις Λινού και έκαναν λόγο για «δυο μέτρα και δυο σταθμά από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, διερωτήθηκε αν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσουν εκτός ψηφοδελτίων την κυρία Λινού.

«Σήμερα έχουν έρθει στη δημοσιότητα δηλώσεις της κυρίας Λινού η οποία έχει πει περίπου τα ίδια πράγματα, αν όχι ακριβώς τα ίδια, με τον κ. Πνευματικό. Το ερώτημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας που τόσο πολύ ενοχλήθηκε για το θέμα του κ. Πνευματικού, τι θα κάνει με τις δηλώσεις της κυρίας Λινού. Θα συμπεριλαμβάνεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ή θα υπάρξουν κάποιες κυρώσεις; Δεν μπορεί να υπάρξουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ανάρτηση του κ. Χατζηδάκη αναδημοσίευσε ο Άκης Σκέρτσος, κάνοντας λόγο για «δυο μέτρα και δυο σταθμά ως συνήθως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κατάλαβαν τίποτα στις 21/5».

ΝΔ: Η ανθρώπινη ζωή αποτελεί απόλυτη αξία

«Θέματα τόσο υψηλής ευαισθησίας, όπως οι θεραπείες των καρκινοπαθών, ειδικά τελικού σταδίου, θα έπρεπε να μείνουν έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Η ανθρώπινη ζωή αποτελεί απόλυτη αξία και θα έπρεπε όλα τα κόμματα να απέχουν από διαγκωνισμούς που παραπέμπουν σε πολιτική εκμετάλλευση τόσο κρίσιμων ζητημάτων. Γι’ αυτό και δεν βγάλαμε καμία απολύτως ανακοίνωση για τις δηλώσεις της κας Λινού. Ήρθε όμως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, όχι μόνο να υποστηρίξει την κα Λινού, που λέει περίπου τα ίδια με αυτά που έλεγε ο κ. Πνευματικός, οι απαράδεκτες δηλώσεις του οποίου αντιμετωπίστηκαν όχι μόνο με αποδοκιμασία αλλά και με απόσυρσή του από την προεκλογική μάχη, αλλά να επιτεθεί και στη ΝΔ υποστηρίζοντας πλήρως τις απόψεις της υποψήφιας βουλευτού του.

»Κι αποτελεί μνημείο υποκρισίας, η κα Λινού, που μιλάει για ακριβά φάρμακα, να είναι η πρώτη που ξεσπάθωσε κατά του κ. Πνευματικού όταν η ίδια έχει πει τα ίδια. Άραγε ο κ. Τσίπρας που έκανε “σημαία” τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού, χρεώνοντάς τες συνολικά στη ΝΔ, θα τηρήσει την ίδια στάση με την κα Λινού και θα την θέσει εκτός εκλογικού αγώνα ή θα τηρήσει, όπως το συνηθίζει, δύο μέτρα και δύο σταθμά;

»Για εμάς, η καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως του σταδίου που βρίσκεται το νόσημά του, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να του προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Κι αν κάτι θέλουμε να αναδείξουμε με την ανακοίνωση αυτή είναι η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και η μικροκομματική εκμετάλλευση ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος».

Τι είχε πει η Αθήνα Λινού

Σε συνέντευξή της η Αθηνά Λινού πριν από 7 χρόνια είχε πει: «Στο τελικό στάδιο (σ.σ. του καρκίνου) θα έπρεπε να είχαμε παροχή υπηρεσιών ανακούφισης και ενίσχυσης των ανθρώπων αυτών και των συγγενών τους».

Θέλοντας να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί συνέχισε: «Εννοώ ότι ένας άνθρωπος που πλησιάζει στο τέλος του, με υψηλές δόσεις ακριβών αντικαρκινικών πιθανόν να μην μπορεί να σωθεί. Η ποιότητα όμως της ζωής του στα τελευταία της στάδια και η ποιότητα της ζωής των συγγενών του στα τελευταία στάδια του θνήσκοντος ασθενούς είναι πάρα πολύ σημαντικά και αυτό δεν το παρέχουμε σαν χώρα».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως: «Αν δείτε, στις οικογένειες των γιατρών – και των μεγαλύτερων γιατρών, θα έλεγα, των σοφών γιατρών – δεν τείνουμε να παρατείνουμε τη ζωή των αγαπημένων μας, δεν επιλέγουμε οι ίδιοι να παραταθεί η ζωή μας, όταν είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλήρης θεραπεία».

Τέλος, είχε αναφερθεί και στη περίπτωση του πατέρα της λέγοντας πως όταν διαγνώστηκε με καρκίνο, εκείνη και ο σύζυγός της συμβουλεύτηκαν τα μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα για να μην κάνουν τίποτα.

Δείτε επίσης