Πολιτική

Μητσοτάκης: Νέος γύρος περιοδειών - Πότε είναι η κεντρική προεκλογική ομιλία

Το πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ για τις επόμενες ημέρες - Στην κορυφή της ατζέντας Οικονομία, Υγεία, Μεταναστευτικό

Κυριάκος Μητσοτάκης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε προεκλογικούς ρυθμούς επανέρχεται η ΝΔ από το Σάββατο 17/7, καθώς ο χρόνος για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου μετράει αντίστροφα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στις συγκεντρώσεις και συναντήσεις με τους πολίτες ανά την Επικράτεια.

Με το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο και την κήρυξη του τριήμερου εθνικού πένθους από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, πάγωσαν οι προεκλογικές δραστηριότητες, ενώ ακυρώθηκε και το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στις περιοδείες προκειμένου να μεταφέρει στον κόσμο το διακύβευμα της κάλπης, αλλά και να κοινοποιήσει στους ψηφοφόρους το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία.

Το Σάββατο σε Σπάρτη και Γύθειο - Την Κυριακή στο Λαύριο η διακαναλική

Το πρόγραμμα των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη επανασχεδιάστηκε και το Σάββατο ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιστρέψει στον προεκλογικό προγραμματισμό, θα μεταβεί στην Πελοπόννησο και θα επισκεφθεί την Σπάρτη και το Γύθειο.

Στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων που θα αναδείξει ο κ. Μητσοτάκης θα είναι το μεταναστευτικό, η υγεία και η οικονομία. Αυτά θα είναι και τα κεντρικά θέματα στη διακαναλική συνέντευξη που θα παραχωρήσει την Κυριακή στο Λαύριο.

Οικονομία, Υγεία, Μεταναστευτικό στην κορυφή της ατζέντας

Από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει την ανάγκη για ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, η οποία θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και έχει τονίσει σε κάθε ομιλία του ο ίδιος. Παράλληλα θα παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας.

Το τρίπτυχο υγεία-οικονομία-μεταναστευτικό είναι αυτό στο οποίο η ΝΔ ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος. Νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, αύξηση του αφορολογήτου ορίου για οικογένειες με παιδιά, αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 25% και ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ έως το τέλος της τετραετίας.

Σημειώνεται πως στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ βρίσκεται ψηλά το σχέδιο για την αναμόρφωση του ΕΣΥ. Στο σχεδιασμό για την Υγεία περιλαμβάνονται η αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζομένους, ο εκσυγχρονισμός νοσοκομείων και κέντρων υγείας, καθώς και στοχευμένες παρεμβάσεις στο ΕΚΑΒ. Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει στόχο τη δημιουργία έξι βάσεων ελικοπτέρων για ταχύτατες διακομιδές.

Επόμενο κορυφαία θέμα στην ατζέντα είναι το μεταναστευτικό μετά και την τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου. Οπως είχε διατυπώσει και στο μήνυμά του ο Κ.Μητσοτάκης μετά τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, «το νέο περιστατικό αναδεικνύει με τρόπο δραματικό ότι το Μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική. Ώστε τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους να βρουν, επιτέλους, την αποφασιστική απάντηση που τους αξίζει».

Παράλληλα αναμένεται να επαναλάβει τη σημασία του φράχτη στον Εβρο. «Έχω την υποχρέωση έναντι των πολιτών να προστατεύσω την επικράτειά μας και να διασφαλίσω ότι δεν θα υπάρξει ποτέ επιστροφή σε μία κατάσταση όπου ο καθένας θα μπορούσε να εισέλθει χωρίς ίχνος σεβασμού στους κανόνες της χώρας μου… Χάρη στο τείχος και στη συνολική μεταναστευτική μας πολιτική λιγότεροι παράτυποι μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα, δηλαδή στην Ευρώπη.

Αν κοιτάξετε τους απόλυτους αριθμούς, υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό που λέω. Το 2015, το 75% παράνομων εισόδων μεταναστών στην Ευρώπη έγιναν μέσω της Ελλάδας. Τώρα είναι λιγότερο από 10%», υπενθυμίζεται πως είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός σε συνένετυξή του στην γερμανική Bild.

Σε Πάτρα, Γιάννενα και Φιλιππιάδα τη Δευτέρα

Γεμάτη όμως είναι και η ατζέντα με το πρόγραμμα των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη και την επόμενη εβδομάδα, καθώς θα έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις κάλπες. Τη Δεύτερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί την Πάτρα, αφού είχε αναβάλει την ομιλία του στην αχαϊκή πρωτεύουσα, καθώς συνέβη η τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα και την Φιλιππιάδα.

Σημειώνεται πως στα Ιωάννινα την ίδια ημέρα θα βρίσκεται και ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τα προγράμματά τους δεν θα υπάρξει «συνάντηση».

Ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 7:00 το απόγευμα σε κεντρικό καφέ της πόλης, στο πάρκο Λιθαρίτσια.

Την επόμενη ημέρα, την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί τη Χαλκιδική, ενώ την Τετάρτη θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ δίνει ιδιαίτερο βάρος στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς εκεί οι ψηφοφόροι στις εκλογές της 25ης Μαΐου ενίσχυσαν ιδιαίτερα κόμματα, όπως τη «Νίκη».

Την Παρασκευή στο Σύνταγμα η κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο κύκλος των ομιλιών του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κλείσει με την κεντρική ομιλία του στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα την Παρασκευή 23 Ιουνίου. Από το Σύνταγμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει πως η κάλπη της Κυριακής είναι άδεια, θα τονίσει τη σημασία η εκλογική διαδικασία να δώσει ισχυρή αυτοδυναμία στη ΝΔ για να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και θα επαναλάβει το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας.

Δείτε επίσης