Πολιτική

Η ΝΔ διαγράφει τον υπ. βουλευτή Σπήλιο Κρικέτο – Οι δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις

Οι δηλώσεις για τους μετανάστες, με αφορμή το ναυάγιο για τις οποίες είδε την... πόρτα εξόδου από τη Νέα Δημοκρατία

Σπήλιος Κρικέτος, ΝΔ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (16/06) το «γαλάζιο» κόμμα, σχετικά με δηλώσεις που έκανε για τους μετανάστες με αφορμή το ναυάγιο στην Πύλο.

Ειδικότερα, σε σχετικά ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρονται τα εξής:

«Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη ο υποψήφιος βουλευτής, Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Απόψεις , όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπ.Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ».

Οι δηλώσεις που έκανε ο Σπήλιος Κρικέτος

Συγκεκριμένα, ο λόγος που ο υποψήφιος της ΝΔ στην Ανατολική Αττική είδε την... πόρτα της εξόδου ήταν πως, σε συνέντευξή του στον τ/σ Kontra ρωτήθηκε εάν «αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοικτά της Πύλου, αν φτάνανε στη χώρα μας, θα κλέβανε δεν θα δούλευαν και θα μένανε 15 σε μια γκαρσονιέρα;».

Και ο Σπήλιος Κρικέτος απάντησε πως «οι προηγούμενοι που είχαν έρθει, που δεν πνίγηκαν, τι κάνανε; Αυτό κάνουν"».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σπήλιος Κρικέτος κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, μεταφέροντας πολλές φορές στα ΜΜΕ τα αιτήματα των αστυνομικών.

ΣΥΡΙΖΑ: Ρεσιτάλ απανθρωπιάς η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή

Νωρίτερα, άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας στις δηλώσεις του Σπήλιου Κρικέτου, με ανακοίνωσή του ανέφερε- μεταξύ άλλων- ότι «επιδόθηκε σε ρεσιτάλ απανθρωπιάς και ρατσιστικό οχετό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε ρεσιτάλ απανθρωπιάς επιδόθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Κρικέτος. Στον ρατσιστικό οχετό που ξεστόμισε, δεν ντράπηκε να ισχυριστεί κατ’ ουσίαν ότι οι νεκροί πρόσφυγες στην Πύλο, εάν είχαν επιζήσει «θα έκλεβαν», «δεν θα δούλευαν» και θα τριγύριζαν στην Ομόνοια.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, σε συνέντευξή (Kontra) ρωτήθηκε εάν «αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοικτά της Πύλου, αν φτάνανε στη χώρα μας, θα κλέβανε δεν θα δούλευαν και θα μένανε 15 σε μια γκαρσονιέρα;».

Ο Σπήλιος Κρικέτος, ανερυθρίαστος, έδωσε την σοκαριστική απάντηση: «Οι προηγούμενοι που είχαν έρθει, που δεν πνίγηκαν, τι κάνανε; Αυτό κάνουν». Νωρίτερα είχε ισχυριστεί για τους πρόσφυγες ότι «είναι σε κλοπές κάθε μέρα οι

περισσότεροι και είναι γεμάτα τα αστυνομικά τμήματα».

Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά οφείλουν να αποπέμψουν εδώ και τώρα τον Σπήλιο Κρικέτο από τα ψηφοδέλτια του κόμματός τους.

Εάν δεν το πράξουν, σημαίνει ότι συμφωνούν απόλυτα με το εμετικό ρατσιστικό παραλήρημα του υποψηφίου του. Ότι είναι οι πολιτικοί χορηγοί της απανθρωπιάς.

Ντροπή».

Δείτε επίσης