Πολιτική

Γεραπετρίτης: «Στηριζόμαστε στο Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών

Ευχαρίστησε τον Βασίλη Κασκαρέλη και τον Νίκο Δένδια, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής

Τελετή, παράδοση-παραλαβής, Γιώργος Γεραπετρίτης, Βασίλης Κασκαρέλης, εξωτερική πολιτική
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (27.06) η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Εξωτερικών.

«Έχετε κληθεί να αναλάβετε το ΥΠΕΞ σε μια κρίσιμη περίοδο, είμαι βέβαιος ότι με τις ικανότητες σας θα προάγετε τα συμφέροντά μας και θα αναβαθμίσετε τον ρόλο της χώρας» ανέφερε ο Βασίλης Κασκαρέλης, ο οποίος παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΕΞ στον Γιώργο Γεραπετρίτη.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κασκαρέλη για την υποδοχή και για το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην πατρίδα, είναι από τους σοφότερους διπλωμάτες που διαθέτει η χώρα», σημείωσε από την πλευρά του ο νέο υπουργός Εξωτερικών.

Τελετή, παράδοση-παραλαβής, Γιώργος Γεραπετρίτης, Βασίλης Κασκαρέλης, εξωτερική πολιτική

Και πρόσθεσε: «Θα χρειαστούμε τις υπηρεσίες του και στο μέλλον και ελπίζω πάντοτε να υπολογίζω και στις συμβουλές του και τις ιδέες του».

Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε και τον Νίκο Δένδια «για την αδιαμφισβήτητα πετυχημένη θητεία του στο υπουργείο αυτό που είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας, της ευημερίας και του διεθνούς κύρους της πατρίδας μας».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι είναι μεγάλη τιμή να αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών, «ένα υπουργείο θεσμό από την ίδρυση του ελληνικού κράτους» και πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνει.

Τελετή, παράδοση-παραλαβής, Γιώργος Γεραπετρίτης, Βασίλης Κασκαρέλης, εξωτερική πολιτική

«Το έργο μας δεν μπορεί να πετύχει αν δεν στηριχθεί από το διπλωματικό σώμα, προσβλέπω στη συνεργασία αυτή. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών που στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στοχεύσει στην περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα. Θα θέσουμε εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδας» σημείωσε.

Δείτε επίσης