Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στις αρχές της άλλης εβδομάδας η ΠΓ-Διαφωνίες για το χρονοδιάγραμμα

Έχουν… μπλέξει οι «γραμμές» στην Κουμουνδούρου μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, με τα στελέχη του κόμματος να «αλληλοκαρφώνονται»

ΣΥΡΙΖΑ, Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας -μετά και την ολοκλήρωση της τριήμερης διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή- θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που έχει οριστεί για τις 15-16 Ιουλίου.

Στην ΚΕ θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου του κόμματος. Υπενθυμίζεται, ότι, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της ΠΓ την περασμένη Κυριακή, η εισήγηση της ΠΓ προς την ΚΕ θα είναι να διεξαχθεί διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και να πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου προέδρου από τη βάση στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου (σε ένα ή δύο Σαββατοκύριακα ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων). Επιπλέον, να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει μεγάλη διαφωνία μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών, καθώς ορισμένα στελέχη του κόμματος διαφωνούν ανοιχτά με τη fast track διαδικασία και απαιτούν μία ουσιαστική συζήτηση, μέσα από την οποία να παρουσιάσουν οι επίδοξοι διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα, προγραμματικές θέσεις και δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ…

«Βόμβες» Σπίρτζη! «Στον ΣΥΡΙΖΑ κουμάντο κάνει η κομματική γραφειοκρατία-Όχι σε καλλιστεία προέδρου»

Την ίδια στιγμή, η «φαγωμάρα» συνεχίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην βουλευτή του κόμματος και κραταιό στέλεχος Χρήστο Σπίρτζη να συνεχίζει από εκεί που… το άφησε!

Ο κ. Σπίρτζης πυροδότησε νέες «βόμβες» που αναμένεται να προκαλέσουν αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «κομματική γραφειοκρατία» στο κόμμα, που «κάνει κουμάντο» και πως ο νέος πρόεδρος δεν θα βγει με… καλλιστεία, «φωτογραφίζοντας»-επί της ουσίας- συγκεκριμένους υποψήφιους που φέρονται να ενδιαφέρονται για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ύστερα από τη συντριβή στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.

«Αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κανείς από αυτά που μέχρι τώρα συζητιούνται είναι ότι από την πλευρά της πλειοψηφίας δεν υπήρχε κάποιος που να έχει στο μυαλό του να αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα ή να προετοιμάζεται για να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Είναι απόλυτα προφανές ότι το πόσους υποψηφίους θα έχεις σχετίζεται ότι με το εάν θέλει κάποιος ή δεν θέλει, εάν είναι προετοιμασμένος τα προηγούμενα 6-7 χρόνια ή όχι. Σχετίζεται με το πολιτικό πλαίσιο και πλατφόρμα που πρέπει να έχει», δήλωσε αρχικά ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε τα εξής:

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος, ο ηγέτης που μπόρεσε να φέρει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πάρα πολύ διαφορετικές πολιτικές ομάδες και κατευθύνσεις και είχε την ικανότητα – ευτυχώς για τον χώρο – να συνθέτει όλα αυτά τα διαφορετικά ρεύματα και να παράγει μία προοδευτική πρόταση».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «το μεγαλύτερο στοίχημα είναι ο προοδευτικός και δημοκρατικός χώρος να εκφραστεί και να μείνει δεύτερος πόλος του συστήματος, να μη γίνει η ακροδεξιά δεύτερος πόλος.

Το διακύβευμα εσωτερικά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εάν θα συνεχίζει να υλοποιεί τις αποφάσεις του συνεδρίου και θα καλύπτει από την σοσιαλδημοκρατία τους σοσιαλιστές, την ευρωπαϊκή αριστερά και τη ριζοσπαστική αριστερά ή εάν θα περιοριστεί στην ριζοσπαστική αριστερά και θα έχει μικρότερη κοινωνική απεύθυνση».

Εκτοξεύοντας «ρουκέτες» ο κ. Σπίρτζης ισχυρίστηκε πως «η κομματική γραφειοκρατία είναι εκείνη που κάνει κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ και τον μηχανισμό του μέχρι και σήμερα».

«Ο καινούργιος πρόεδρος δεν θα βγει με καλλιστεία, με πολιτικές θέσεις θα βγει. Για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω να σφυρηλατήσουμε ακόμα περισσότερο την ενότητα του κόμματός μας θα πρέπει να διευκρινίσουμε μία σειρά από ζητήματα σε συγκεκριμένους τομείς, στα εθνικά θέματα, το ασφαλιστικό, τις προτάσεις μας για την επιχειρηματικότητα», ανέφερε στη συνέχεια, «καρφώνοντας»(;) συγκεκριμένα πρόσωπα που ακούγονται για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως απαραίτητο για την εκλογή προέδρου είναι οι υποψήφιοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τους πλαίσιο.

Δείτε επίσης