Πολιτική

«Ανταρσία» στους Σπαρτιάτες - Εννέα βουλευτές κινήθηκαν κατά του προέδρου

Εννέα βουλευτές στηρίζουν το συνάδελφό τους που μίλησε υπέρ Κασιδιάρη

«Ανταρσία» στους Σπαρτιάτες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε μια πρωτοφανή κίνηση για κοινοβουλευτικά δεδομένα της Ελλάδα προχώρησαν εννέα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιατών», εκδίδοντας δήλωση, με την οποία «αδειάζουν» τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, και εμμέσως πλην σαφώς δηλώνουν σύνδεση με τον έγκλειστο Ηλία Κασιδιάρη.

Σε δήλωσή του νωρίς το απόγευμα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών», Ιωάννης Δημητροκάλλης, είπε ότι καταδικάζει τις πρωινές δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Βασίλης Στίγκα, ο οποίος με τη σειρά του είχε «αδειάσει» τον Κωνσταντίνο Φλώρο, όταν ο τελευταίος, από το βήμα της Βουλής, δήλωσε υπέρ της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων.

υπογράφουν εννέα βουλευτές

Τη δήλωση υπογράφουν οι εννέα από τους συνολικά 12 βουλευτές (εκτός των Στίγκα, Ασπιώτη και Γαυγιωτάκη. Ο τελευταίος ωστόσο εμφανίζεται να στηρίζει την κίνηση των εννέα, ενώ αναμένεται να υπογράψει και ο κ. Ασπιώτης) της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αναφέρει τα εξής:

«Οι βουλευτές της ΚΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της βουλής εις βάρους του συναδέλφου μας κ. Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ως Έλληνες βουλευτές διαθέτουμε πλήρη ελευθερία γνώμης, έκφρασης και επιλογής, γι' αυτό άλλωστε εκλεγομαστε στο όνομα του ελληνικού λαού.

Η ομιλία του κ. Φλώρου σίγουρα ενόχλησε την κυβέρνηση, εκφράζει όμως απόλυτα τους 250 χιλιάδες Έλληνες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος θα επιλυθούν με απόλυτα διαφανείς δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες και με τη συμμετοχή της βάσης των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μας».

Υπογράφουν:

Ιωάννης Δημητροκάλλης (γραμματέας ΚΟ)
Ιωάννης Κόντης
Γεώργιος Μανούσος
Διονύσιος Βαλτογιάννης
Αθανάσιος Χαλκιάς
Πέτρος Δημητηριάδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Αλέξανδρος Ζερβέας
Κωνσταντίνος Φλώρος

Νωρίτερα ο Στίγκας άδειασε βουλευτή που τάχθηκε υπερ του Κασιδιάρη

Ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος κ. Φλώρος, υποστήριξε ότι «είναι η μοναδική ελπίδα» για την πόλη και ο επικεφαλής του κόμματος τον «άδειασε» μέσα σε μερικά λεπτά.

Η αντίδραση του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα ήταν άμεση. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν ήταν ενήμερος για την τοποθέτηση του κ. Φλώρου, τονίζοντας πως θα λάβει συγκεκριμένα μέτρα.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο εισηγητής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη στήριξη του ΕΚΑΒ, είπε από το βήμα της ολομέλειας ότι «εγώ στηρίζω τον Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας» προσθέτοντας ότι ο καταδικασμένος για την Χρυσή Αυγή «είναι η μοναδική ελπίδα για την Αθήνα».

Παράλληλα ο κ. Φλώρος απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα είπε «σταματήστε να κάνετε τροπολογίες που μπλοκάρουν την υποψηφιότητά του».

Άμεσα τον λόγο ζήτησε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, ο οποίος ανακοίνωσε προς το σώμα ότι δεν ήταν ενήμερος για την παρέμβαση υπερ Κασιδιάρη. Ο Βασίλης Στίγκας είπε, επίσης, ότι ο βουλευτής του «λειτουργεί αυτοβούλως» και ανακοίνωσε ότι θα λάβει «συγκεκριμένα μέτρα», χωρίς, ωστόσο, να εξηγήσει ποια θα είναι αυτά.

Δείτε επίσης