Πολιτική

Χατζημάρκος για φωτιές Ρόδου: «Να λογοδοτήσουν όσοι σχεδίασαν τον υβριδικό πόλεμο»

«Θα την ξαναφτιάξουμε την Ρόδο μας», τονίζει στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - Δείτε βίντεο

Χατζημάρκος για φωτιές Ρόδου: «Να λογοδοτήσουν όσοι σχεδίασαν τον υβριδικό πόλεμο»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Ζούμε δραματικές στιγμές, ενός εφιάλτη που μοιάζει να μην έχει τέλος» τόνισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος σε δήλωσή του για τις φωτιές που καίνε την καρδιά της Ρόδου εδώ και 10 μέρες.

«Η κατάσβεση συνεχίζεται το θηρίο ζει ακόμη, με λιγότερα κεφάλια σήμερα αλλά δεν έφθασε στο τέλος. Θα μείνουμε στη μάχη μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία, μέχρι επίσης να λογοδοτούν αυτοί που σχεδίασαν τον υβριδικό αυτό πόλεμο. Δεν παραδινόμαστε. Ενισχύουμε τα όπλα μας και τον εξοπλισμό μας. Με την ίδια επιμονή που κάναμε και στην κρίση του κορωνοιού, έτσι και τώρα, παλεύουμε να επιστρέψουμε στην ίδια κανονικότητα. Αυτές τις ημέρες, είχαμε την αίσθηση ότι η τεχνολογία θα ήταν ο μόνος σύμμαχος, ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να λειτουργήσει τόσο διασπαστικά. [...]

[...] Και σήμερα όπως και όλες τις ακραίες δύσκολες μέρες που προηγήθηκαν είδα πολίτες στα πύρινα μέτωπα να λειτουργούν με περίσσια ψυχής. Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή τους. Να προσέχουν τη ζωή τους, το πεδίο είναι εξαιρετικά σκληρό. [...] Θα την ξαναφτιάξουμε την Ρόδο μας, ήδη ξεκινήσαμε τον παράλληλο σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Να καταγράψουμε τις πληγές μας, να αποζημιωθούν πολίτες και επιχειρηματίες και σε δεύτερο χρόνο να ξεκινήσουμε την αντιστροφή των συνεπειών», καταλήγει Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος για τις φωτιές που μαίνονται στη Ρόδο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε επίσης