Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτα καταδικαστέες οι επιθέσεις Τουρκοκυπρίων εναντίον των μελών του ΟΗΕ

«Τα περιστατικά αυτά υπογραμμίζουν την ανάγκη συντονισμού Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας»

Κύπρος, Νεκρή Ζώνη, Τουρκοκύπριοι, ΟΗΕ, επιθέσεις,, ΣΥΡΙΖΑ, Κουμουνδούρου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τις επιθέσεις των Τουρκοκυπρίων εναντίον της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση «οι σημερινές επιθέσεις Τουρκοκύπριων εναντίον των μελών της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP) που παρεμπόδιζαν μη εξουσιοδοτημένες εργασίες κατασκευής δρόμου εντός της νεκρής ζώνης και γενικότερα η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στην εν λόγω περιοχή, είναι απόλυτα καταδικαστέες».

«Το σημερινό επικίνδυνο περιστατικό, όπως και άλλα παρόμοια που έχουν προηγηθεί, πρέπει να αναδειχθούν σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξει σταθερή πίεση στην τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά για τερματισμό αυτής της επικίνδυνης πολιτικής», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει:

«Κυρίως, τα περιστατικά αυτά υπογραμμίζουν την ανάγκη συντονισμού Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό την ενεργητική στήριξη της επανεκκίνησης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, από το σημείο που σταμάτησαν το 2017 στο Κρανς Μοντανά».

Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Δείτε επίσης