Πολιτική

«Καρφιά» σε Κασσελάκη: «Οι Τάφοι των Βενιζέλων δεν είναι για κομματικές εκδηλώσεις»

Ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» αντιτίθενται στην κομματική εκδήλωση του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ, Τάφοι των Βενιζέλων,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» με κοινή ανακοίνωσή τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση της κομματικής εκδήλωσης που έχει διοργανώσει γι’ απόψε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στους Τάφους των Βενιζέλων.

«Οι Τάφοι των Βενιζέλων δεν είναι χώρος για κομματικές εκδηλώσεις», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην κοινή τους ανακοίνωση και απευθυνόμενοι στον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο χώρος των Τάφων των Βενιζέλων στον Προφήτη Ηλία στο Ακρωτήρι είναι ένας τόπος ιστορικής μνήμης με ισχυρούς συμβολισμούς, συνδέεται με κορυφαίες στιγμές της κρητικής ιστορίας, με τους αιματοβαμμένους αγώνες των Κρητικών για την ελευθερία και την ένωση με την Ελλάδα, επελέγη από τον ίδιο τον Ελευθέριο Βενιζέλο για τελευταία κατοικία του, ενώ σε αυτό το σημείο αναπαύεται και ο γιος του, Σοφοκλής.

Παρόμοια εκδήλωση κομματικού χαρακτήρα δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στο σημείο αυτό. Ως έκφραση σεβασμού στην ιστορική μνήμη του κορυφαίου Έλληνα ηγέτη, το καθιερωμένο είναι η κατάθεση στεφάνου από πολιτικούς.

Η παρέμβαση αυτή δεν έχει επ’ ουδενί χαρακτήρα προσωπικής αιχμής εναντίον ενός υποψηφίου προέδρου σε μία εσωκομματική διαδικασία. Αποτελεί έκφραση ισχυρών επιφυλάξεων και της αγωνίας μας για ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς, εθνικής σημασίας, που προφανώς και πρέπει να υπερβαίνει στενά κομματικά όρια και προσωπικές στρατηγικές. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια εποχή που αναζητούνται πρότυπα και τα οράματα και οι παρακαταθήκες του Βενιζέλου εξακολουθούν να εμπνέουν».

Θασ πρέπει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 19.30.

Δείτε επίσης