Πολιτική

Κασσελάκης: Ξέρω ότι έχω πολλά να αποδείξω-Εικόνες από τη συγκέντρωσή του στα Χανιά

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση έκανε το απόγευμα της Τρίτης (29/08) ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: Ξέρω ότι έχω πολλά να αποδείξω-Εικόνες από τη συγκέντρωσή του στα Χανιά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Στους Τάφους των Βενιζέλων, στα Χανιά ο Στέφανος Κασσελάκης συνάντησε τους πολίτες, μετά το ανοιχτό κάλεσμα που έκανε για να μιλήσει μαζί τους, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται, πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι από το πρωί της Τρίτης (29/08) και επισήμως ο 5ος υποψήφιος που διεκδικεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κασσελάκης: Ξέρω ότι έχω πολλά να αποδείξω-Εικόνες από τη συγκέντρωσή του στα Χανιά

Κασσελάκης: Ξέρω ότι έχω πολλά να αποδείξω-Εικόνες από τη συγκέντρωσή του στα Χανιά

Κασσελάκης: Ξέρω ότι έχω πολλά να αποδείξω-Εικόνες από τη συγκέντρωσή του στα Χανιά

Κασσελάκης: Ξέρω ότι έχω πολλά να αποδείξω-Εικόνες από τη συγκέντρωσή του στα Χανιά

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στον χώρο που μίλησε ο κ. Κασσελάκης στα Χανιά, συγκεντρώθηκαν άνθρωποι που ανήκουν σε ένα ευρύ φάσμα του πολιτικού στερεώματος, έχοντας πρωτογενές ενδιαφέρον να ακούσουν τι θα έχει να πει.

Στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες, ο κ. Κασσελάκης αρκέστηκε να πει πως «αισθάνομαι τιμή, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, ξέρω πολύ καλά ότι έχω πολλά να αποδείξω και αυτό θα κάνω».

Αναλυτικά η ανάρτηση – δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για την υποψηφιότητά του

«Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι. Γεννήθηκα στο Μαρούσι το 1988. Σε μία χώρα με κληρονόμους πρωθυπουργούς. Σε μία οικογένεια με αυτοδημιούργητους γονείς.

Η μητέρα μου, οδοντίατρος, δούλευε μέρα νύχτα να στηρίξει τον πατέρα μου όσο εκείνος άρχιζε την εταιρεία του. Τελικά η εταιρεία μεγάλωσε και εγώ βρέθηκα να μεγαλώνω στην Εκάλη.

«Μόνο που αυτή η ευμάρεια ήταν τελικά επιφανειακή - όπως ήταν και της Ελλάδας. Το παραδικαστικό κύκλωμα χτύπησε τους γονείς μου και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν. Έτσι, στα 14 μου βρέθηκα μόνος μου στην Αμερική.

Όχι για πολυτέλεια. Από ανάγκη. Ήμουν τυχερός που ένα από τα παλαιότερα σχολεία των ΗΠΑ μού έδωσε πλήρη υποτροφία. Και αργότερα, η υποτροφία Ανδρέα Δρακόπουλου μού επέτρεψε να φοιτήσω στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Το 2009, στα 21 μου, εν μέσω οικονομικής κρίσης, βρήκα δουλειά στην Goldman Sachs και είδα από κοντά τι είναι Κεφάλαιο. Το να αγοράζεις τον κόπο του άλλου φτηνά. Το πόση αλαζονεία φέρνει το χρήμα.

Γι’ αυτό και άφησα αυτήν τη δουλειά. Πήρα δάνειο με προσωπική εγγύηση, και τρία χρόνια μετά κατάφερα να μπω στην ποντοπόρο ναυτιλία. Διαχειριζόμενος ρίσκο όλο το 24ωρο.

«Μετά από πολύ ιδρώτα, πήρα μια μεγάλη οικονομική ανάσα. Αλλά υπάρχει μια άλλη ανάσα, πολύ πιο σημαντική: Είναι η ανάσα της ελευθερίας. Γνώρισα τον Τάιλερ στα 31 μου. Νοσοκόμος στις ΜΕΘ, ξαγρυπνούσε δίπλα στους ασθενείς, ενώ έκανε το διδακτορικό του με το φως της ημέρας.

Και όπως είχα δει από τους γονείς μου στα εύκολα και στα δύσκολα, όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από σένα, κάνεις ό,τι μπορείς να τον κρατήσεις, ό,τι και να λένε οι άλλοι. Δεν έχω γκέι ατζέντα. Έχω ανθρώπινη ατζέντα. Με προτάσεις που τις διαβάσατε πριν από μερικές μέρες, που άλλοι φοβούνται να τις πουν.

Προνόμια για λίγους και εκλεκτούς τέλος, διαφάνεια παντού, τομές σε υγεία, παιδεία, εργασία, δικαιοσύνη, διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας, κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό.

«Έχω επίγνωση ότι δε διαθέτω κομματική προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία μου είναι στην εργασία και στην κοινωνική ζωή. Η υποψηφιότητα που τώρα θέτω δείχνει έναν άλλο δρόμο: Από την κοινωνία, για την κοινωνία. Αρκετές γενιές χάθηκαν. Έφτασε η ώρα να φτιάξουμε το Ελληνικό Όνειρο που τόσο έχουμε ανάγκη. Με ένα κράτος που διασφαλίζει ισοτιμία στην ευκαιρία. Με έναν πολίτη που το μέλλον του δεν προδιαγράφεται από το πού και πώς γεννήθηκε. Για να γίνει το Ελληνικό Όνειρο πραγματικότητα, πρέπει να νικήσουμε όσους ωφελούνται από μία Ελλάδα άγονο χωράφι και όχι Ευρώπη στην πράξη.

Θέλετε να βάλετε απέναντι στον κληρονόμο Μητσοτάκη ένα άτομο αυτοδημιούργητο; Θέλετε να βάλετε απέναντι στους δήθεν άριστους ένα άτομο που μιλάει καλύτερα αγγλικά από αυτούς, που τους έχει κερδίσει σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και πτυχία;» τονίζει.

Θέλετε να βάλετε απέναντι στον Πρωθυπουργό της δήθεν οικονομικής σταθερότητας ένα άτομο που ξέρει καλύτερα χρηματοοικονομικά και επιχειρείν από εκείνον, επειδή έχει δουλέψει και επιχειρήσει; Θέλετε να βάλετε απέναντι στον σκηνοθετημένο Πρωθυπουργό του Γκρίνμπεργκ έναν άνθρωπο με ενσυναίσθηση;

Θέλουμε να βάλουμε απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάποιον που θα τον νικήσει; Εγώ έχω όρεξη, δεν έχω καμία απολύτως εξάρτηση, δεν μπορούν να με εξαγοράσουν, όπως δεν μπόρεσαν να εξαγοράσουν τον Αλέξη. Η υποψηφιότητά μου είναι ριζοσπαστική.

Όπως και η ζωή μου. Πάμε μαζί με σχέδιο. Το Ελληνικό Όνειρο δεν έχει χαθεί. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καιρός να αναγεννηθούμε. Καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει και πάλι νικητής. Καιρός η σύγχρονη Αριστερά να γίνει πράξη. Καιρός να κάνουμε τον κάθε πολίτη υπερήφανο».

Δείτε επίσης