Πολιτική

Φλωρίδης: «Απόλυτο ακαταδίωκτο» για όσους καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή με «ναι» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τη Δικαστική Αστυνομία

Φλωρίδης: «Απόλυτο ακαταδίωκτο» για όσους καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε η ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση των διαδικασιών στελέχωσης και λειτουργίας της Δικαστικής Αστυνομίας.

«Ναι» στο νομοσχέδιο δήλωσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας ψήφισαν «παρών». Καταψήφισαν ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση και Νίκη.

«Απόλυτο ακαταδίωκτο» για όσους καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στο σχέδιο των τροποποιήσεων στον Ποινικό Κώδικα θα περιλαμβάνεται ειδικό κεφάλαιο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Στο βήμα είχε προηγηθεί η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου που κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες για τη θεσμοθέτηση της γυναικοκτονίας ως ειδικού αδικήματος που επισύρει βαριά ποινή και πρωτοβουλίες να συσταθούν ειδικές ομάδες, ακόμα και στο πλαίσιο της Δικαστικής Αστυνομίας, για την προστασία των θυμάτων.

«Το σχέδιο νόμου για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και την Ποινική Δικονομία, θα περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο για την ενδοοικογενειακή βία. Σε λίγες ημέρες θα δοθούν σε διαβούλευση. Θα έχουμε μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα εκεί.

Υπάρχουν διατάξεις που δημιουργούν πλέγμα προστασίας των γυναικών, αυξάνουν τον αριθμό των επαγγελματιών που όταν βλέπουν περιστατικά, θα έχουν την υποχρέωση να τα αναφέρουν», είπε ο Γιώργος Φλωρίδης και ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι «θα υπάρξει δίχτυ προστασίας για όσους καταγγέλλουν με τρόπο ώστε να έχουν το απόλυτο ακαταδίωκτο και έτσι δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, προπονητές που θα έχουν μπροστά τους ένα τέτοιο περιστατικό θα οφείλουν να το καταγγείλουν και όταν το καταγγείλουν θα έχουν απόλυτη προστασία».

Δείτε επίσης