Πολιτική

Οικονόμου:Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συναντήθηκε, σήμερα, στις φυλακές Δυρραχίου, με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος

Οικονόμου:Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του κ. Μπελέρη ως Δημάρχου, σεβόμενη την ετυμηγορία των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος για περισσότερους από τέσσερις μήνες.

«Για την Ελλάδα η υπόθεση αυτή ήταν εξαρχής και παραμένει εξαιρετικά σοβαρή. Ο σεβασμός των αρχών του κράτους δικαίου και των πολιτικών δικαιωμάτων αποτελούν κομβικές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Η θέση της Ελλάδας είναι ότι στην περίπτωση του κ. Μπελέρη δεν λαμβάνονται υπόψη οι αρχές του κράτους δικαίου, του τεκμηρίου της αθωότητας και του σεβασμού των πολιτικών δικαιωμάτων», πρόσθεσε.

Για να καταλήξει: «Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του κ. Μπελέρη ως Δημάρχου, σεβόμενη την ετυμηγορία των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές. Η παράταση της σημερινής κατάστασης σκιάζει σοβαρά τις διμερείς μας σχέσεις και δεν συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συναντήθηκε, σήμερα, στις φυλακές Δυρραχίου, παρουσία της Πρέσβεώς μας στην Αλβανία, Κωνσταντίνας Καμίτση, με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος για περισσότερους από τέσσερις μήνες.

Δείτε επίσης