Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Ταβάνι συμμετοχής οι 80.000 ψηφοφόροι», λέει ο Μαύρος

Για δεύτερο γύρο με Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη, κάνει λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Ταβάνι συμμετοχής οι 80.000 ψηφοφόροι», λέει ο Μαύρος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Προς τον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδεύουμε την Κυριακή (17/09) με τις τελευταίες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο πως πάμε για β’ γύρο με τους Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη.

Ειδικότερα, όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς, που η έρευνά του, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (14/09) στο MEGA έδειξε ανατροπή σχολίασε πως «το μόνο που μπορώ να πω με σχετική βεβαιότητα, είναι ότι φαίνεται ότι δεν θα κλείσει αυτή η αναμέτρηση την Κυριακή, ότι κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε και δεύτερο γύρο και σε αυτόν το δεύτερο γύρο μοιάζουν να είναι οι βασικοί διεκδικητές αυτοί οι δύο, η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Κασσελάκης».

Ερωτηθείς, ειδικότερα, για τη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε και εμφανίζει τον κ. Κασσελάκη να προηγείται κατά 8 μονάδες, ο κ. Φαναράς διευκρίνισε πως «το 8 μονάδες μπροστά είναι σε μια ερώτηση προτίμησης για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και σε ένα κοινό το οποίο δηλώνει ότι πιθανόν να πάει να ψηφίσει. Όλα αυτά έχουν μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας».

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι το σαφές προβάδισμα που έχει η κ. Αχτσιόγλου στο σύνολο του εκλογικού σώματος, τόσο σε δημοτικότητα όσο και σε εικόνα, σταδιακά, όσο πηγαίνουμε προς ένα σκληρό πυρήνα ο οποίος σκέφτεται να πάει να ψηφίσει στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, μειώνεται υπέρ του κ. Κασσελάκη και εξισορροπείται ή και σε ορισμένα σημεία περνάει μπροστά ο κύριος Κασσελάκης και βασικά σε ένα, το οποίο είναι ότι σε αυτούς που σκέφτονται να πάνε να ψηφίσουν του δίνεται ένα πρόκριμα ως ικανότερο να αντιμετωπίσει και να κερδίσει στο μέλλον τον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φαναράς και συμπλήρωσε:

«Από εκεί και πέρα, επειδή ακριβώς δεν έχουμε ένα σταθερό εκλογικό σώμα, δεν μπορούμε να μετρήσουμε και πρόθεση ψήφου. Είναι παρεμφερές το μέγεθος της προτίμησης, αλλά δεν πρέπει να το ταυτίσουμε με την πρόθεση ψήφου.

Και εξάλλου μπορεί όλη αυτή η εικόνα και αυτή η αποτύπωση να κινητοποιήσει διαφορετικές δυνάμεις την Κυριακή στην κάλπη, άρα ας είμαστε επιφυλακτικοί».

Ως προς το πώς μπορεί να εξελιχθεί ο δεύτερος γύρος, ο κ. Φαναράς τόνισε πως «είναι τόσο οριακό το αποτέλεσμα της προτίμησης που ούτε και αυτό βοηθάει». «Είναι δηλαδή 45-44 μπροστά στην προτίμηση ο κ. Κασσελάκης και στην παράσταση νίκης είναι 37-33 μπροστά η κυρία Αχτσιόγλου, η οποία βέβαια είναι μπροστά στην παράσταση νίκης και στο σύνολο και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα λοιπόν αυτό δείχνει ότι εδώ δεν έχουμε παγιωμένες προτιμήσεις, αλλά προτιμήσεις σε εξέλιξη», υποστήριξε ο κ. Φαναράς.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στο κανάλι «Attica» και την εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την άποψη πως «υπάρχει ταβάνι συμμετοχής 80.000 στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε επίσης