Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Με ποιον τρόπο μπορεί να μπει στην Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης

Το πιθανό ντόμινο των παραιτήσεων που θα φέρει η εκλογή του στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στεφανος Κασσελάκης,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει η πιθανή εκλογή Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος. Το σενάριο εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή φέρνει τουλάχιστον 5+1 παραιτήσεις, αναφέρθηκε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται για τον τρόπο που θα μπορέσει να μπει στην Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να εκπροσωπείται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τον εκλεγμένο πρόεδρο του (εφόσον ψηφιστεί για πρόεδρος), είναι να παραιτηθούν κάποια άτομα.

Συγκεκριμένα, ήταν εκλεγμένοι ο Όθωνας Ηλιόπουλος, η Έλενα Ακρίτα και ο εν αποστρατεία Ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Για να μπορέσει, όμως να μπει στη Βουλή, ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να παραιτηθεί ένας εκ των εκλεγμένων, αλλά και ακόμη 6 άτομα.

Πρόκειται για τους:

-Πόπη Τσαπανίδου

-Μιχάλης Καλογήρου

-Τζένη Λειβαδάρου

-Θανάσης Τσακρής

-Ζωρζέττα Λάλη

Η επόμενη ημέρα στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του κόμματος

O Ανδρέας Δρυμιώτης, ειδικός αναλυτής εκλογών και συγγραφέας, μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο για τα αποτελέσματα των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, που έδειξαν πρώτο τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όσοι είναι γραμμένοι και όχι καινούρια μέλη. Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν 170.000 ενώ τώρα ψήφισαν 146.000 εκ των οποίων 40.000 είναι καινούριοι. Άρα 64.000 από τους παλιούς δεν πήγαν. Φαβορί είναι ο Κασσελάκης αλλά εγώ πιστεύω πως το αποτέλεσμα ανατρέπεται. Ο Κασσελάκης είναι ο άρχων της επικοινωνίας».

Δείτε επίσης