Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς στηρίζει και επίσημα Κασσελάκη-Δήλωση στη Βουλή

«Είναι προφανές ότι ο Στέφανος έχει την στήριξή μου», σημείωσε ο Νίκος Παππάς για τον Κασσελάκη, ο οποίος-πλέον- γίνεται το απόλυτο φαβορί για την ηγεσία του

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Κασσελάκη-Παππά – Ανακοινώνεται «συμμαχία» για το β’ γύρο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Και επίσημα ο Νίκος Παππάς ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης (19/09), με απόλυτα εμφατικό τρόπο, τη στήριξή του στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, οι δυο συνυποψήφιοι στον α' γύρο εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν στη Βουλή νωρίτερα το πρωί της Τρίτης για να επισημοποιήσουν τη... συμμαχία τους για τον β' γύρο απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου.

«Είναι προφανές ότι ο Στέφανος έχει την στήριξή μου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε ότι σε λίγη ώρα θα δημοσιευτεί και κοινό ανακοινωθέν.

«Είχαμε πολύ σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Το περιεχόμενο της συζήτησης μας θα το δείτε στην κοινή δήλωσή μας η οποία θα σε λίγο. Ενώπιον του δημοκρατικού κόσμου, στη βάση της συζήτησης, ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του την Κυριακή. Στέφανε καλή δύναμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς.

Η επίσημη «συμμαχία» με Παππά μετατρέπει τον Κασσελάκη στο απόλυτο φαβορί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Επρόκειτο επί της ουσίας για την επισημοποίηση μιας προαναγγελθείσας συμμαχίας, αφού, έτσι και αλλιώς, πολλά πρώην στελέχη των προεδρικών, όπου πρόσκειται ο Νίκος Παππάς, είναι πλέον σε στενή συνεργασία μαζί του.

Υπενθυμίζεται, πως στον α’ γύρο εκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε 66.156 ψήφους, η Έφη Αχτσιόγλου 53.292 και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος 13.156 ψήφους, ενώ ο Νίκος Παππάς συγκέντρωσε 12.787 ψήφους.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, μετά από αυτή την εξέλιξη ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται ένα… βήμα από το να εκλεγεί νέος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον Αλέξη Τσίπρα.

Η «συμμαχία» Τσακαλώτου-Αχτσιόγλου και τα... κουκιά που δεν βγαίνουν

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, και ο άλλος υποψήφιος του α’ γύρου Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έχασε χρόνο και από την πρώτη στιγμή έδωσε-έμμεσα- σήμα στήριξης στην Έφη Αχτσιόγλου για το δεύτερο γύρο.

«Η μεταπολιτική δηλαδή η έμφαση στο πρόσωπο η έμφαση στην εικόνα έχουν διεισδύσει ακόμη και εκεί που δεν το περιμένει κανείς έναντι στην ουσία της πολιτικής», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος πετώντας «καρφιά» στον Στέφανο Κασσελάκη.

Επί της ουσίας, απομένει μόνο η επίσημη στήριξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ακόμα και με τη στήριξη Τσακαλώτου, μετά και τη νέα εξέλιξη με τη «συμμαχία» Κασσελάκη-Παππά, μοιάζει πολύ δύσκολο για την Έφη Αχτσιόγλου να ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

Ειδικότερα, εφόσον προστεθούν οι ψήφοι, η κα Αχτσιόγλου ελπίζει μόνο στα περίπου 20 με 30.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν πήγαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Δείτε επίσης