Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Παππάς-Κασσελάκης: «Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης»

Κοινή δήλωση Νίκου Παππά και Στέφανου Κασσελάκη εν όψει του β’ γύρου εσωκομματικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή (24/09)

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Παππάς-Κασσελάκης: «Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Με κοινή δήλωση τους ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Κασσελάκης επισημοποίησαν τη «συμμαχία» τους για το δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μια «πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη».

Νωρίτερα οι δυο τους είχαν συνάντηση στη Βουλή, η οποία «έληξε» με την κοινή δήλωση στήριξης από τον Νίκο Παππά στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασελλάκη.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Παππάς-Κασσελάκης: «Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης»

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Παππάς-Κασσελάκης: «Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης»

Αναλυτικά η κοινή δήλωση Παππά-Κασσελάκη:

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Έστειλαν μήνυμα ενότητας.

Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης. Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.

Υπερασπιζόμαστε:

την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 - 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε:

τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.

τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης.

Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη».

Οι δηλώσεις Κασσελάκη-Παππά στη Βουλή

«Είναι προφανές ότι ο Στέφανος έχει την στήριξή μου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε ότι σε λίγη ώρα θα δημοσιευτεί και κοινό ανακοινωθέν.

«Είχαμε πολύ σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Το περιεχόμενο της συζήτησης μας θα το δείτε στην κοινή δήλωσή μας η οποία θα σε λίγο. Ενώπιον του δημοκρατικού κόσμου, στη βάση της συζήτησης, ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του την Κυριακή. Στέφανε καλή δύναμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με τη στήριξή σου κάναμε το δεύτερο βήμα, και την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Πάμε δυνατά για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Η επίσημη «συμμαχία» με Παππά μετατρέπει τον Κασσελάκη στο απόλυτο φαβορί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Επρόκειτο επί της ουσίας για την επισημοποίηση μιας προαναγγελθείσας συμμαχίας, αφού, έτσι και αλλιώς, πολλά πρώην στελέχη των προεδρικών, όπου πρόσκειται ο Νίκος Παππάς, είναι πλέον σε στενή συνεργασία μαζί του.

Υπενθυμίζεται, πως στον α’ γύρο εκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε 66.156 ψήφους, η Έφη Αχτσιόγλου 53.292 και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος 13.156 ψήφους, ενώ ο Νίκος Παππάς συγκέντρωσε 12.787 ψήφους.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, μετά από αυτή την εξέλιξη ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται ένα… βήμα από το να εκλεγεί νέος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον Αλέξη Τσίπρα.

Η «συμμαχία» Τσακαλώτου-Αχτσιόγλου και τα... κουκιά που δεν βγαίνουν

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, και ο άλλος υποψήφιος του α’ γύρου Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έχασε χρόνο και από την πρώτη στιγμή έδωσε-έμμεσα- σήμα στήριξης στην Έφη Αχτσιόγλου για το δεύτερο γύρο.

«Η μεταπολιτική δηλαδή η έμφαση στο πρόσωπο η έμφαση στην εικόνα έχουν διεισδύσει ακόμη και εκεί που δεν το περιμένει κανείς έναντι στην ουσία της πολιτικής», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος πετώντας «καρφιά» στον Στέφανο Κασσελάκη.

Επί της ουσίας, απομένει μόνο η επίσημη στήριξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ακόμα και με τη στήριξη Τσακαλώτου, μετά και τη νέα εξέλιξη με τη «συμμαχία» Κασσελάκη-Παππά, μοιάζει πολύ δύσκολο για την Έφη Αχτσιόγλου να ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

Ειδικότερα, εφόσον προστεθούν οι ψήφοι, η κα Αχτσιόγλου ελπίζει μόνο στα περίπου 20 με 30.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν πήγαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Δείτε επίσης