Πολιτική

Αχτσιόγλου για Κασσελάκη: Μου απευθύνθηκε με υποτιμητικό «στυλάκι» ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα

«Πόλεμος» Έφης Αχτσιόγλου – Στέφανου Κασσελάκη με εκατέρωθεν «καρφιά» εν όψει του β’ γύρου της Κυριακής (24/09)

Αχτσιόγλου για Κασσελάκη: Μου απευθύνθηκε με υποτιμητικό «στυλάκι» ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μετωπική «σύγκρουση» για Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη εν όψει του β’ γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Κυριακή (24/09).

Είναι χαρακτηριστικό πως η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της καταλόγισε επί της ουσίας σεξιστικού χαρακτήρα συμπεριφορά από τον Στέφανο Κασσελάκη απέναντί της, την ίδια στιγμή, που σε συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόταν στο debate.

Ειδικότερα, λοιπόν, η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στη LIFO υποστήριξε ότι ο επίσης υποψήφιος Στέφανος Κασσελάκης της απευθύνθηκε με υποτιμητικό «στιλάκι» επειδή η ίδια είναι γυναίκα.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση «το γεγονός ότι είστε γυναίκα είναι, πιστεύετε, πλεονέκτημα ή μειονέκτημα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία; Νιώσατε να σας μειώνει το ότι ο κ. Κασσελάκης σε πρόσφατη δήλωσή του σας αποκάλεσε με το μικρό σας όνομα ή μήπως ήταν μια προσπάθεια επίδειξης οικειότητας;», η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε:

«Προφανώς και το φύλο μου έχει λειτουργήσει αρνητικά και υποψιάζομαι ότι κάθε γυναίκα που θα βρισκόταν στη θέση μου το ίδιο θα σας έλεγε αν ήθελε να φανεί ειλικρινής. Υπάρχει ένας εμπεδωμένος σεξισμός και πολύ βαθιά ανδροκρατικά στερεότυπα στην ελληνική κοινωνία.

Ακόμα και άνθρωποι θετικά διακείμενοι απέναντί μου, δυσκολεύονται να δεχτούν μια γυναίκα η οποία δεν θα έχει τη θέση υποστηρικτή, συμβούλου ή γραμματέα δίπλα σε έναν ισχυρό άντρα, αλλά θα είναι η ίδια στο τιμόνι. Αυτό συμβαίνει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό απ’ ό,τι σε άλλα κόμματα.

Αναφορικά, τώρα, με το δεύτερο ερώτημα, γιατί άραγε ο κ. Κασσελάκης προσφώνησε στην ίδια δήλωση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είναι άνδρας με το ονοματεπώνυμό του;

Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή “έλα τώρα, τελείωνε” και μην προχωράς στον β’ γύρο; Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού, όπως σας είπα, ελάχιστα γνωριζόμαστε.

Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό «στυλάκι» ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη “φυσική” τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν».

«Δεν είναι εντούτοις ο συνυποψήφιός σας ακριβώς ο ορισμός του φαλλοκράτη στρέιτ άνδρα, σωστά;», ρωτήθηκε στη συνέχεια, με την ίδια να απαντά:

«Έτερον εκάτερον. Προσωπικά, πάντως, έχω καταδικάσει τις ομοφοβικές επιθέσεις που δέχτηκε».

Κασσελάκης: «Είχα ζητήσει debate, αλλά δεν έγινε αποδεκτό–Με έχει πολεμήσει το σύστημα»

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για το θέμα του debate, το πρόγραμμά του αλλά και την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου.

«Με έχει πολεμήσει όλο το σύστημα. Αριστερά και δεξιά» είπε, διαμηνύοντας ότι δεν είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού να κατηγορείται από την ανθυποψήφιά του για «θολά νερά» ή να στοχοποιούνται οι ψηφοφόροι.

«Πρέπει κάποιος να μην φοβάται να χάσει. Εγώ δεν φοβάμαι» είπε χαρακτηριστικά.

Σ’ ότι αφορά στη διεξαγωγή debate, που ζητά η κα Αχτσιόγλου, ανέφερε ότι το είχε ζητήσει ο ίδιος και δεν έγινε αποδεκτό.

«Τώρα ο κόσμος μίλησε. Με ξεκάθαρο τρόπο. Όταν η κ. Αχτσιόγλου ζητούσε debate εγώ ήμουν στις λάσπες, με τον κόσμο που υποφέρει» υπογράμμισε, διαμηνύοντας ότι αυτό που μετράει είναι να απαντάμε στις ερωτήσεις του κόσμου.

Ερωτηθείς με ποια στελέχη θα πορευθεί μετά τις εκλογές και αν επηρεάζεται από τον Παύλο Πολάκη, απάντησε ότι δεν έχει καμία συνδιαλλαγή με κανέναν:

«Ούτε με τον Παύλο Πολάκη, ούτε με τον Νίκο Παππά. Η υποψηφιότητά μου προέκυψε από τον κόσμο».

Σε όσους τον κατηγορούν ότι κρατά κρυφό το πολιτικό του πρόγραμμα, τους παρέπεμψε στη σελίδα του όπου είναι ανηρτημένο από τον Αύγουστο:

«Όταν ζητάς να διοικήσεις τη ζωή του κόσμου, πρέπει να του λες και τι θα κάνεις. Είναι αλαζονεία να μην το κάνεις».

Δείτε επίσης