Πολιτική

Παραιτήσεις και αλληλοκατηγορίες στα media του ΣΥΡΙΖΑ-Αποχώρησε ο διευθυντής της «Αυγής»

Η ανταλλαγή πυρών του υποστηρικτή της Έφης Αχτσιόγλου με τον Παύλο Πολάκη

Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Χιονοστιβάδα εξελίξεων με παραιτήσεις και ανταλλαγή πυρών, σηματοδοτεί η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εφημερίδα «Αυγή», παραιτήθηκε ο μέχρι πρότινος διευθυντής της, Σπύρος Ραπανάκης ο οποίος υποστήριζε την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την αρχηγία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ βλέπει το φως της δημοσιότητας και η «σφαγή» που είχε γίνει ανάμεσα στον πρώην διευθυντή της κομματικής εφημερίδας με τον βουλευτή της Κρήτης Παύλο Πολάκη, ένθερμο υποστηρικτή του Στέφανου Κασσελάκη.

Σήμερα η «Αυγή» κυκλοφόρησε χωρίς διευθυντή στην ταυτότητά της καθώς ο Σπύρος Ραπανάκης, που είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ Αχτσιόγλου, υπέβαλε την παραίτησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ραπανάκης είχε υποβάλει την παραίτησή του από την περασμένη Παρασκευή και το όνομά του αφαιρέθηκε σήμερα από την ταυτότητα.

Κασσελάκης Στέφανος, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο καβγάς Πολάκη-Ραπανάκη για την Έφη Αχτσιόγλου τονν περασμένο Ιούλιο

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο, μέσω των social media είχε ξεσπάσει καβγάς ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη και τον διευθυντή της εφημερίδας «Αυγή», Σπύρο Ραπανάκη.

Τότε αφορμή για τον καυγά είχαν γίνει κάποιοι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο βουλευτής στην τοποθέτησή του στην πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Οι όροι «καλλιστεία» και «lifestyle» που χρησιμοποίησε ο Παύλος Πολάκης ενόχλησαν τον δημοσιογράφο που έκανε λόγο για «αθλιότητες», συσχετίζοντας τις αναφορές αυτές με την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, την οποία, ωστόσο, δεν κατονόμαζε.

Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

«Την επόμενη ημέρα δίνεται η ευκαιρία να μπουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές με το λούμπεν, τον σεξισμό και τις ψευτοπαλικαριές», κατέληγε στην ανάρτησή του ο τότε διευθυντής της «Αυγής» και ο Παύλος Πολάκης με οργισμένο ύφος απάντησε γράφοντας, μεταξύ άλλων, «μόνο για φτύσιμο είναι οι χαρακτηρισμοί σου». Ειδικά, δε, για τις «κόκκινες γραμμές» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «πράγματι είναι καιρός να μπουν κόκκινες γραμμές στην δηθενιά, στη θολούρα, στον δικαιωματισμό του περιθωρίου, στα άκαπνα και ακίνδυνα κομ ιλ φω, ανασηκωμένα φρυδάκια που νομίζουν πως είναι ο ορισμός της αριστεράς».

Τότε ο Παύλος Πολάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ -όπου είχε πει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, επικαλούμενος το γεγονός ότι θα ήθελε η διαδικασία εκλογής προέδρου να πραγματοποιηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου- είχε χρησιμοποιήσει σε δύο σημεία τους όρους «lifestyle» και «καλλιστεία».

Κασσελάκης Στέφανος, ΣΥΡΙΖΑ,

Αρχικά είπε στην ομιλία του ότι «ο Αλέξης ως πρόεδρος, ακόμη και με τους όρους lifestyle που τείνουμε να αποδεχτούμε, ήταν περισσότερο από επαρκής. Αποδείχτηκε, όμως, ότι αυτό δεν ήταν αρκετό» και στη συνέχεια σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη φάση, που διαδικασίες fast track με χαρακτηριστικά καλλιστείων ή με επικέντρωση σε επίπλαστα ψευδο-διλήμματα (Κέντρο ή Αριστερά;) δεν πρόκειται να τον ανατάξουν».

Στο μεταξύ σήμερα έγινε γνωστό ότι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που επρόκειτο να πραγματοποιήσει φεστιβάλ στο Άλσος Στρατού, από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Οκτωβρίου, το ανέβαλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορές με τη νέα ηγετική ομάδα του κόμματος. Έτσι το Sputnik Festival 2023, ακυρώθηκε.

Δείτε επίσης