Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη - Αναπληρωματικό μέλος τοποθετήθηκε η Ρένα Δούρου

Κασσελάκης, Τσίπρας, Συμβούλιο της Ευρώπης, κοινοβουλευτική συνέλευση, μέλος, Ρένα Δούρου, αξιωματική αντιπολίτευση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης τοποθετεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, τον Αλέξη Τσίπρα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει το δικαίωμα να ορίσει ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος στη κοινοβουλευτική συνέλευση. Έτσι, στο πλαίσιο της διευθέτησης εκκρεμοτήτων στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αποφασίστηκε η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη συγκεκριμένη θέση.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αναπληρωματικό μέλος ορίστηκε η Ρένα Δούρου.

Συνάντηση Κασσελάκη - Τσίπρα

Τον Αλέξη Τσίπρα επισκέφθηκε τη Δευτέρα (25.09) ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας αρχικά συνεχάρη το νέο πρόεδρο και του ευχήθηκε να είναι «σιδεροκέφαλος». Επίσης, τον συμβούλεψε να «χαρεί δίχως ενοχές» αυτές τις πρώτες μέρες, γιατί όπως είπε γι' αυτούς που μπαίνουν στην πολιτική «οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως μετά θα πρέπει «να αφοσιωθεί στην παρακαταθήκη» που λαμβάνει και σχολίασε πως οι «δυνατότητες είναι μεγάλες». «Πρέπει να δώσουμε ελπίδα και προοπτική», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι κρατάει από τη δήλωση του κ. Κασσελάκη την επισήμανσή του περί «συντροφικότητας», ότι δηλαδή στους «συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμφώνησε επαναλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά τη φράση του.

Δείτε επίσης