Πολιτική

Όλοι εναντίον όλων στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Ο Γκρίλο, ο Τραμπ και ο «φυτευτός» Κασσελάκης

Πυρά στελεχών της παλιάς φρουράς κατά του νέου προέδρου του κόμματος...

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθούν να βρίσκονται στα χαρακώματα, κατηγορώντας τον νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη για απουσία πολιτικής σκέψης και κάνοντας συσχετισμό με τον Ιταλό κωμικό Πέπε Γκρίλο που ηγήθηκε του λαϊκίστικου κόμματος «Κίνημα των Πέντε Αστέρων»…

Το έκανε πρώτος ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος είχε ταχθεί στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου:

«Όλες οι απορίες μου λύθηκαν! Έναν Μπέπε Γκρίλο ψάχναμε να φτιάξει ένα κόμμα στο γνωστό μοντέλο τα "πέντε αστέρια", κατά της διάκρισης αριστερά/δεξιά και των εκφυλισμένων αριστερών κομμάτων. Και τον βρήκαμε. Μάχη μέχρι τέλους!».

Σε έντονο ύφος του απάντησε, όπως ήταν αναμενόμενο ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όχι απλά δεν ψάχνει για Πέπε Γκριλο ,αλλά βασικά απέρριψε με πάταγο όλους τους αυτοδιορισμενους θεματοφύλακες και ιδιοκτήτες του, της ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ και της ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗΣ-ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΥΘΥΝΣΗΣ!».

Ομοιότητα με τον Πέπε Γκρίλο είδε και ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε ''εγώ και ο λαός”» είπε…

«Ο Νίκος Φίλης κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα στην οποία συμμετείχε – να θυμίσω ότι ήταν υπουργός Παιδείας – και εξακολουθεί να κάνει αντιπολίτευση στον πρώην πρωθυπουργό», είπε η Δώρα Αυγέρη, νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Εγώ δεν είμαι ούτε παιδονόμος, ούτε λογοκριτής, ούτε συμμετέχω σε όργανα του κόμματος που αναλαμβάνουν αυτή την διαδικασία. Ο Πρόεδρος λέει ότι η Αριστερά είναι η συντροφικότητα, η συλλογικότητα ο σεβασμός των δημοκρατικών αποφάσεων και το να αφουγκράζεσαι την κοινωνία και νομίζω ότι ο αγαπητός σύντροφος Νίκος Φίλης δεν έχει ακούσει τι πραγματικά είπε ο κόσμος και δεν έχει αναλύσει ακριβώς γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε», ανέφερε.

Απουσία πολιτικής και ρηχότητα υπαινίχθηκε όμως και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μιλώντας στο Kontra Channel:

«Ο κίνδυνος για ''πολιτική μετάλλαξη'' είναι ορατός και πλέον σε έναν βαθμό ομολογημένος ενώ η ουσία της πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης υποτάσσεται, στο όνομα μάλιστα του ''αντισυστημισμού'', σε μία ρηχή επικοινωνία», ανέφερε…

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε όμως και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Νίκος Ξυδάκης…

«Μια εικόνα δεν μπορεί ποτέ να συμπληρώσει ένα στρατηγικό κενό ή ένα κενό πολιτικής. Βεβαίως, ο κύριος Κασσελάκης δεν είναι μόνο εικόνα. Νομίζω ότι έχει κάποια πλαισίωση, η οποία θα φανεί στο μέλλον. Δεν είναι μόνος του. Κάποιοι τον βοήθησαν, κάποιοι τον στήριξαν, κάποιοι του άνοιξαν τα μάτια, του ρύθμισαν την προεκλογική του καμπάνια, η οποία ήταν είχε εξαιρετικά καλό χρονισμό, ήταν μια χορογραφία, δεν αναγκάστηκε» είπε στην ΕΡΤ, και στη συνέχεια, ανέφερε πως «και τα πρόσωπα που βλέπουμε είναι ήδη αρκετά. Δηλαδή πώς φάνηκαν; Πού τον γνώριζαν τον άνθρωπο αυτόν; Δεν τον γνώριζε κανείς. Τον γνώρισαν και σε μία δύο εβδομάδες όλοι έπεσαν πλάι του να τον κάνουν πρόεδρο και υποψήφιο πρωθυπουργό. Αυτό έχει ένα ενδιαφέρον, σε επίπεδο στελεχικό. Δεν είναι μόνος του ο κ. Κασσελάκης. Κάποιοι τον έφεραν και κάποιοι τον στήριζαν».

Μάλιστα, σε ερώτηση σχετικά με το ποιοι είναι αυτοί που έφεραν τον κ. Κασσελάκη στο προσκήνιο, ο κ. Ξυδάκης απάντησε πως «το ότι τον “φύτεψε” ο Αλέξης Τσίπρας, το υποστηρίζει ο ίδιος ο Στέφανος Κασελάκης. Ο κ. Τσίπρας ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει. Το ποιος είναι ο Στέφανος Κασελάκης στη διαδρομή του, τι πρεσβεύει, ποια είναι η πορεία του στις επιχειρήσεις, γιατί στην πολιτική η ίδια δεν έχει καμία πορεία, αυτό είναι και είναι δουλειά και της δημοσιογραφικής έρευνας, η οποία εδώ και ένα μήνα, ενάμιση μπορεί να ασχολείται με την εικόνα, αλλά δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο»...

Δείτε επίσης