Πολιτική

Ο Κασσελάκης με τα μάτια του Μητσοτάκη – Η αποδόμηση με το γάντι, το κενό και τα «φθαρμένα υλικά»

Mε μετρημένες εκφράσεις έδειξε ξεκάθαρα που έχει τοποθετήσει πολιτικά το νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης με τα μάτια του Μητσοτάκη – Η αποδόμηση με το γάντι, το κενό και τα «φθαρμένα υλικά»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για πρώτη φορά από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός με όρους πολιτικής ουσίας έδωσε μια πρώτη εικόνα για το πως βλέπει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε μεν να μην υποτιμά τον πολιτικό του αντίπαλο, εξέφρασε την συμπάθειά του προς το πρόσωπο του νέου πολιτικού με απόλυτο σεβασμό στην θεσμική του ιδιότητα αλλά ταυτόχρονα με μετρημένες εκφράσεις έδειξε ξεκάθαρα που έχει τοποθετήσει πολιτικά το νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που σχολίαζαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι ο πρωθυπουργός έκανε προβολή στο μέλλον και έδειξε το νέο αδιέξοδο στο οποίο θα βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο αρχηγός του δεν θα βρίσκεται εκεί που δίνονται οι πολιτικές μάχες, δηλαδή στη Βουλή καθώς δεν είναι βουλευτής. Οι ίδιοι θύμιζαν μάλιστα μια πρόσφατη ανάρτηση του κ. Κασσελάκη όπου μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος χαρακτηρίζοντάς τους χειροκροτητές και αποκομμένους από την κοινωνία.

«Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μπορούμε να κάνουμε μια πολιτική αντιπαράθεση, γιατί μέχρι στιγμής ειλικρινά δυσκολεύομαι. Διότι δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, επιχείρησε να αποδομήσει το νέο που ευαγγελίζεται ο κ. Κασσελάκης. Μίλησε για πρόβλημα μεγαλύτερο και από την κοινοβουλευτική απουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αναφέρθηκε στην ηγετική ομάδα του νέου ΣΥΡΙΖΑ. «Πόσο νέος είναι τελικά ο κ. Κασσελάκης όταν έχει υπαρχηγούς τον κ. Παππά και τον κ. Πολάκη. Εκεί υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, αν τελικά αυτό το οποίο παρουσιάζεται ως νέο δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα βιτρίνα η οποία ανακυκλώνει τα πιο παλιά, τα πιο φθαρμένα υλικά, τα οποία καταδικάστηκαν με εκκωφαντικό τρόπο στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.

Εκεί, μέχρι στιγμής, τα δείγματα γραφής σίγουρα δεν είναι δείγματα γραφής μιας ουσιαστικής ανανέωσης. Πέραν της εικόνας, άμα σκαλίσει κανείς λίγο πιο βαθιά βλέπει τα πιο προβληματικά πρόσωπα, τον κ. Παππά του 13-0, τον κ. Πολάκη, δεν χρειάζεται νομίζω να πω πολλά εγώ, οι πολίτες έχουν σχηματίσει την άποψή τους. Αυτοί φαίνεται να κάνουν κουμάντο αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει προς κάτι καινούργιο, μοντέρνο, πάντως δεν υπηρετείται με τέτοιες επιλογές», είπε ο πρωθυπουργός.

Κατά τα λοιπά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πολιτική αβρότητα ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο αρχηγό της αντιπολίτευσης, τον χαρακτήρισε συμπαθή και πολλοί στάθηκαν στην φράση: «Έτυχε να τον γνωρίζω και από το παρελθόν. Μεταξύ μας δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα κατέληγε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό είναι μία άλλη συζήτηση».

Θέλοντας επίσης να διαψεύσει κάθε προσδοκία του κ. Κασσελάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε μόνος του το θέμα των εκλογών λέγοντας ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. Εκεί, που δεν χαρίστηκε στον πολιτικό του αντίπαλο ήταν όταν είπε ότι «έχουμε εκλογές σε μια εβδομάδα, άρα θα είναι ένα πρώτο crash test αλλά και ευρωεκλογές τον Μάιο, επισημαίνοντας με έμφαση ότι «οι εκλογές δεν κερδίζονται με διακηρύξεις».

Έβαλε επίσης δίπλα δίπλα τις πολιτικές διαδρομές του ιδίου και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στο επιχείρημα που προέβαλλε ο κ. Κασσελάκης ότι μιλάει καλύτερα αγγλικά από τον κ. Μητσοτάκη, ότι έχει μεγαλύτερη εργασιακή εμπειρία στις αγορές, καλύτερες σπουδές και πιο φρέσκες ιδέες.

Ο πρωθυπουργός απάντησε: «Να τα δούμε στην πράξη όλα αυτά. Κοιτάξτε, εγώ είμαι πάντα ένας άνθρωπος πολύ μετρημένος. Ένα πράγμα που δεν με χαρακτηρίζει είναι, πιστεύω, η αλαζονεία. Είμαι 20 χρόνια πολιτικός με το βιογραφικό το οποίο οι πολίτες γνωρίζουν. Είμαι 4,5 χρόνια Πρωθυπουργός, έχω πετύχει την επανεκλογή μου με ένα πολύ υψηλό ποσοστό. Θα έλεγα, πέτυχα κάτι το οποίο δεν έχουν πετύχει άλλοι Πρωθυπουργοί, να αυξήσουν το ποσοστό τους από εκλογή σε εκλογή. Από εκεί και πέρα, πρέπει να σας πω ότι για τις εθνικές εκλογές έχουμε πολύ καιρό ακόμα, έχουμε τέσσερα χρόνια».

Δείτε επίσης