Πολιτική

Κοζάνη: Στήριξη Μητσοτάκη στον υποψήφιο περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη και κάλεσμα ενότητας

Σε μια από τις Περιφέρειες που υπάρχει «πρόβλημα» λόγω «γαλάζιου αντάρτη» βρέθηκε ο πρωθυπουργός

Κοζάνη: Στήριξη Μητσοτάκη στον υποψήφιο περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη και κάλεσμα ενότητας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τη στήριξή του στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη εξέφρασε μιλώντας στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού, στην Κοζάνη ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Βρίσκομαι μαζί σας μια ημέρα πολύ σημαντική και συμβολική για την μεγάλη μας παράταξη γιατί αισίως κλείνει τα 49 της χρόνια. Η παράταξη που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής παραμένει η μεγάλη δύναμη ευθύνης και προοπτικής που αναλαμβάνει δύσκολες προοπτικές και που οδηγεί τον τόπο σε σπουδαία και μεγάλα βήματα.

Δώσαμε την πολιτική μας στήριξη στις περιφέρειες για να καταδείξουμε την μεγάλη σημασία που αποδίδουμε στα πρόσωπα και τις ομάδες των περιφερειακών ηγεσιών. Εκεί συγκεντρώνονται και οι δικές μας κυβερνητικές πρωτοβουλίες», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη για την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας».

Ζήτησε επίσης από τα στελέχη της ΝΔ να δώσουν μαζί αυτό τον αγώνα συντονισμένα «και να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές και διαφωνίες αναπόφευκτα προκύπτουν όταν κάποιος έχει να διαχειριστεί τη λογική φθορά στην εξουσία. Η εξουσία σημαίνει ευθύνη!».

Σημειώνεται, πως δεν ήταν τυχαία τα λόγια του πρωθυπουργού για ενότητα και συσπείρωση, καθώς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας «κατεβαίνει» υποψήφιος ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Κοζάνη Γιώργος Αμανατίδης.

«Πονοκέφαλος» για τους «γαλάζιους αντάρτες»

Η αλήθεια είναι ότι οι «αντάρτες» υποψήφιοι σε κάποιες περιφέρειες έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους κομματικούς επιτελείς της οδού Πειραιώς, ωστόσο όλοι εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι ο χάρτης θα βαφτεί και πάλι γαλάζιος.

Το βάρος έχει ριχτεί εκεί που θεωρείται ότι οι μάχες θα είναι αμφίρροπες αλλά υπάρχει περιθώριο νίκης ακόμα και από την πρώτη Κυριακή. Ήδη, ο πρωθυπουργός βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Κορινθία προκειμένου να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού ο οποίος έχει απέναντί του στην περιφέρεια Πελοποννήσου τον Πέτρο Τατούλη.

Δύσκολο έργο θα έχει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος με αντίπαλο τον «γαλάζιο» Χριστόδουλο Τοψίδη. Το 2019, οι δυο τους είχαν περάσει στον δεύτερο γύρο, όπου επικράτησε ο κ. Μέτιος, λαμβάνοντας 3.696 ψήφους περισσότερες από τον αντίπαλό του του και τελικά εξελέγη με ποσοστό 50,77% έναντι 49,23% του κ. Τοψίδη.

Σκληρή θα είναι η μάχη στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον «εκλεκτό» της ΝΔ Αλκιβιάδη Στεφανή να έχει απέναντί του τον επί χρόνια περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη. Μάλιστα, χθες, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κ. Στεφανή στη Μυτιλήνη βρέθηκαν στο πλευρό του ο κυβερνητικό Εκπρόσωπος και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.

Από τις πιο δύσκολες μονομαχίες θα είναι αυτή στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η «εκλεκτή» της ΝΔ Ρόδη Κράτσα στέλεχος της ΝΔ με μεγάλη πολιτική εμπειρία. Ωστόσο, έχει απέναντί της έναν γαλάζιο αντάρτη τον πρώην δήμαρχο Κερκυραίων Γιάννη Τρεπεκλή ο οποίος θεωρείται ότι θα αναμετρηθεί με την σιδηρά Κυρία του Ιονίου στον Β Γύρο και εκεί η μάχη θεωρείται αμφίρροπη.

Τον «αντάρτη» νεοδημοκράτη Κώστα Μαρκόπουλο θα έχει απέναντί του στην μάχη για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο νυν περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.Ωστόσο, στη Ν.Δ. θεωρούν ότι η υποψηφιότητα του Φάνη Σπανού έχει ισχυρή δυναμική, που θα εξασφαλίσει την επανεκλογή του για άλλη μια θητεία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Οι υποψηφιότητες που δεν προβληματίζουν ιδιαίτερα την οδό Πειραιώς είναι αυτές του Νίκου Χαρδαλιά στην Αττική, του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία, του Σταύρου Αρναουτάκη στην Κρήτη, του Γιώργου Χατζημάρκου στο Νότιο Αιγαίο, του Αλέξανδρου Καχριμάνη στην Ηπειρο, και του Νεκτάριου Φαρμάκη στη Δυτική Ελλάδα.

Ακλόνητη, άλλωστε, παραμένει η στήριξη της ΝΔ στον Κώστα Αγοραστό στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο νυν περιφερειάρχης υπό διαφορετικές συνθήκες θεωρείτο ότι θα ήταν ο σίγουρος νικητής από τον πρώτο γύρο, ωστόσο η κατάσταση δυσκόλεψε μετά τις εικόνες απόλυτης καταστροφής που άφησαν πίσω τους τα δυο απανωτά κύματα κακοκαιρίας.

Δείτε επίσης