Πολιτική

Φαναράς για αυτοδιοικητικές 2023: Δεν αποκλείεται η ΝΔ να κερδίσει και τις 13 Περιφέρειες

Ο πρόεδρος της δημοσκοπικής εταιρείας Metron Analysis μίλησε για τις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου

Φαναράς για αυτοδιοικητικές 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 και τι δείχνουν οι μετρήσεις, αλλά και για τον στόχο που έχει θέσει ο πρωθυπουργός για «13 στις 13 περιφέρειες».

«Εκείνο που φαίνεται απ' όσα τουλάχιστον έχουμε μελετήσει εμείς, γιατί προφανώς δεν έχουμε μελετήσει όλη τη χώρα, εκείνο που νομίζω ότι φαίνεται πιο σίγουρο απ' όλα είναι ότι θα “καθαρίσει” από την πρώτη Κυριακή ο κ. Αρναουτάκης στην Κρήτη. Νομίζω ότι είναι ένα λελογισμένο ρίσκο. Φαίνεται ότι και ο κ. Χαρδαλιάς έχει αυτή τη δυνατότητα... Για την Περιφέρεια νομίζω ότι αυτό είναι μια πιθανότητα που ξεπερνάει το 50%» είπε ο Στράτος Φαναράς.

Τον στόχο που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις περιφέρειες ο κ. Φαναράς τον χαρακτήρισε «μαξιμαλιστικό», ωστόσο προσέθεσε πως σε ένα ακραίο σενάριο δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί το «13 στις 13 περιφέρειες».

Εκτιμάται πως η συμμετοχή θα είναι μικρή

Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται υψηλή συμμετοχή αλλά περιορισμένη, κι αυτό είναι μια λογική εκτίμηση, όπως σημείωσε, καθώς, μετά τις πρόσφατες μετρήσεις του βαθμού ενδιαφέροντος για τις τοπικές εκλογές, κυμαινόταν λίγο κάτω από το 70, όταν στις βουλευτικές ήταν στο 87, δηλαδή 20 μονάδες κάτω. «Κι αυτό θα έλεγα πως είναι και η αίσθηση της κοινωνίας. Δηλαδή βλέπετε ότι στην ουσία τα φώτα προς τις δημοτικές εκλογές στράφηκαν την τελευταία εβδομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φαναράς.

Δείτε επίσης