Πολιτική

Δένδιας: «Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται»

Το μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο περιθώριο της καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων»

Δένδιας, φρεγάτα, Γαλλία, Τουρκία, υπουργός Εθνικής Άμυνας, τελετή καθέλκυσης, Τουρκία, ελληνοτουρκικά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της τελετής καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και κάθε κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τον εθνικό χώρο. Και να εξηγήσω με τον πιο καθαρό τρόπο: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται» ξεκαθάρισε ο κ. Δένδιας.

«Η φρεγάτα “Κίμων”, μαζί με τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, τον “Νέαρχο” και τον “Φορμίωνα”, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και πέρα από τον ορίζοντα», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος στην καθέλκυση της Belharra.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι είναι «χαρά και τιμή που βρίσκομαι πάνω στο κατάστρωμα της φρεγάτας "Κίμων" της νέας υπερσύγχρονης φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού».

«Περνάμε», ανέφερε, «σε μία νέα εποχή, στον 21ο αιώνα».

Επισήμανε, αναφερόμενος στη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας, ότι «βλέπουμε ένα ακόμη αποτέλεσμα της συμφωνίας» που μαζί με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, «είχαμε υπογράψει με τη Γαλλία» και δήλωσε «ιδιαίτερα ευτυχισμένος γι’ αυτό».

Δείτε επίσης