Πολιτική

«Πρώτη» του Στέφανου Κασσελάκη στην κοινοβουλευτική ΣΥΡΙΖΑ

Οι προτάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις νέες θέσεις

Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την πρώτη του συνάντηση με το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σήμερα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης με στόχο να τους γνωρίσει από κοντά αλλά και για να διαμηνύσει το δικό του στίγμα.

Από αυτήν την συνάντηση αναμένεται να φανεί και η στάση αποδοχής ή μη κάποιων εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν εκφράσει ανοιχτά τη θέση τους για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σε αυτό το τετ α τετ εξάλλου θα γίνει σαφής και η στάση που θα κρατήσουν τα στελέχη της ομπρέλας η οποία σημειωτέον όλο το τελευταίο διάστημα έχει εκφραστεί επικριτικά για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες λένε στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να κινηθεί με βάση το συναίσθημα αλλά και την λογική του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα καθώς δεν θέλει να αφήσει κανένα περιθώριο για να υπάρξουν παρερμηνείες για τις προθέσεις του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να θέλει να επισημάνει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο βασικός αντίπαλος του κόμματος που ηγείται είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει από τους συντρόφους του της κοινοβουλευτικής ομάδας να δώσουν όλοι μαζί την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και την πρώτη αλλά και την δεύτερη Κυριακή.

Οι νέες θέσεις που θα προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης

Σε αυτήν την συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα προταθούν από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη οι νέοι τομεάρχες αλλά και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή.

Οι πληροφορίες λένε ότι για Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας θα προταθεί η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ για κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ο Νίκος Παππας, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Διονύσης Καλαματιανός.

Ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν ο Νάσος Ηλιόπουλος θα αποδεχθεί την πρόταση του νέου προέδρου για παραμονή του στην θέση του εκπροσώπου.

Φήμες που κυκλοφορούσαν χθες το βράδυ ανέφεραν ότι τα στελέχη που εναντιώνονται στον νέο πρόεδρο δεν αποκλείεται να ζητήσουν να στηθούν κάλπες προκειμένου να γίνει μία πρώτη καταγραφή δυνάμεων.

Η επίσκεψη στην Κύπρο

Ιδιαίτερα ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την επίσημη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρο, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να αλλάξει την αρχική εικόνα που υπήρξε γι αυτόν στην Μεγαλόνησο.

Στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυριακής Δημοκρατίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «προσδοκώ να συνεχιστεί η συνεργασία που υπάρχει πάντοτε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα και γενικότερα με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι «και εγώ προσβλέπω στη συζήτηση μας και στη συνεργασία μας», και ευχαρίστησε τον Νίκο Χριστοδουλίδη καθώς ήταν ο πρώτος που του τηλεφώνησε όταν εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ακόμα τη σημασία στην επανεκκίνηση των συνομιλίων στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ από εκεί που διακόπηκαν στο Γκραν Μοντανά, και μια λύση ΔΔΟ προς όφελος των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων χωρίς τουρκικά στρατεύματα.

Επεσήμανε την στήριξη του για την επανέναρξη των συνομιλιών αναφερόμενος στην σημασία που αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Κλείνοντας, για τα ελληνοτουρκικά είπε πως πρέπει να είναι ξεκάθαρος ότι οι ενέργειες στην Πύλα και στα Βαρώσια θα είναι εξαιρετικά αρνητικές στον διάλογο.

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου, και ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο διπλωματικός σύμβουλος του , Βαγγέλης Καλπαδάκης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασσιμάτη .

Δείτε επίσης