Πολιτική

Σπίρτζης: Προτείνει κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Οι αιχμές που άφησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τις ηγεσίες των δύο κομμάτων

Σπίρτζης: Προτείνει κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κοινό ψηφοδέλτιο και συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, προτείνει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης στον απόηχο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Επεσήμανα την ανάγκη για μία πολύ στενή συνεργασία και συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα εάν τα δύο κόμματα δεν είναι σε θέση να προχωρήσουν σε μεγάλα βήματα προκειμένου να ικανοποιήσουν το μήνυμα που εστάλη από τον προοδευτικό κόσμο της χώρα στον β’ γύρο, είναι άξια της μοίρας τους», είπε αρχικά στο MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Μέγκα».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τα προοδευτικά ψηφοδέλτια.

«Καλό είναι να μην γίνεται ένας ανταγωνισμός σε ποιον ανήκει ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης, γιατί στις περισσότερες φορές συνήθως καπελώνουν αυτούς τους ανθρώπους».

«Δεν μιλάμε για το εάν κάποιος είναι καλός δήμαρχος ή όχι, εδώ λέμε ποια κόμματα στήριξαν στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κάποιες επιλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την επιλογή να στηρίξει όπου υπήρχε προοδευτικό ψηφοδέλτιο που δεν είχε τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Αθήνα άλλαξε σελίδα με την εκλογή του Χάρη Δούκα ως δήμαρχο, «αλλά δεν σημαίνει το ΠΑΣΟΚ με 14% στην Αθήνα θα πανηγυρίζει. Δεν δίνει διέξοδο για τον δεύτερο μεγάλο δημοκρατικό πόλο στη χώρα μας», σημείωσε.

Ο κ. Σπίρτζης πρότεινε πως ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να έχουν κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές, καθώς δεν παρατηρεί να υπάρχουν μεγάλες αποκλίνουσες απόψεις σε μία σειρά ζητημάτων.

«Στις ευρωεκλογές διακυβεύεται ότι έχουμε μία Ευρώπη που δεν έχει στρατηγική, έχει γίνει έρμαιο άλλων χωρών και υπερδυνάμεων. Διακυβεύεται η πορεία της Ευρώπης σε σχέση με το κοινωνικό κράτος και το τραπεζικό σύστημα», είπε.

Δείτε επίσης