Πολιτική

Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τους πρέσβεις των αραβικών χωρών

Αναφέρθηκε στο σχέδιο πέντε σημείων, το οποίο είχε παρουσιάσει ήδη πριν μια εβδομάδα στη συνάντηση ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπο

Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τους πρέσβεις των αραβικών χωρών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε, σήμερα, με τους πρέσβεις και επιτετραμμένους των αραβικών χωρών, με τους οποίους συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας της Ελλάδας με τον Αραβικό κόσμο. Στο πλαίσιο της συζήτησης αναφέρθηκε, διεξοδικά, στο σχέδιο πέντε σημείων, το οποίο είχε παρουσιάσει ήδη πριν μια εβδομάδα στη συνάντηση ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, στο Ομάν, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των αμάχων και την ανάγκη δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με τον Ισραηλινό πρέσβη

Τους δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα με τον Ισραήλ, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη συνάντηση με τον Ισραηλινό πρέσβη Νόαμ Κατς. Επίσης, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στο σχέδιο πέντε σημείων για τη διαχείριση της κρίσης, το οποίο παρουσίασε στη συνάντηση ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, στο Ομάν.

Περαιτέρω, ο υπουργός καταδίκασε κάθε μορφή τρομοκρατικής δράσης και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη απελευθέρωσης των ομήρων.

Δείτε επίσης