Πολιτική

Ο Λοβέρδος «φώναξε παρών» στον Μητσοτάκη, αλλά η ΝΔ τού «άναψε κόκκινο» προσώρας

Με το βλέμμα στη ΝΔ ο άλλοτε υπουργός του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης-Τι λένε από το ΠΑΣΟΚ

Ο Λοβέρδος «φώναξε παρών» στην κυβέρνηση, αλλά η ΝΔ τού «άναψε κόκκινο»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το δρόμο προς τη… ΝΔ με «όχημα»-ενδεχομένως- μια πολιτική κίνηση και με σύνθημα το «Εμπρός!» άνοιξε ο άλλοτε υπουργός και για χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Λοβέρδος μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, αφότου δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας, όπου το ΠΑΣΟΚ «έβγαλε» μια έδρα, με την Μιλένα Αποστολάκη να την κερδίζει, αποχώρησε από το κόμμα και χθες, Δευτέρα (20/11) πραγματοποίησε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «φωνάζοντας παρών» στα πολιτικά τεκταινόμενα.

Με μια ομιλία, η οποία συνοδεύτηκε με αρκετά «καρφιά» προς το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, επί της ουσίας, ο κ. Λοβέρδος τοποθέτησε τον εαυτό του πιο κοντά στη ΝΔ.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίες οι αναφορές που έκανε πως είναι «κεντρώος μεταρρυθμιστής» και άλλα τέτοια σχετικά σχόλια, λέγοντας-μεταξύ άλλων- πως «η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, μου ήταν πάντοτε όχι απλώς αδιανόητη, αλλά και τελικά απεχθής».

«Τέσσερις φορές στήθηκαν κάλπες από τον Μάιο έως σήμερα και στις τέσσερις το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Ένα μεγάλο κυβερνητικό κόμμα και επτά μικρά, ΜΗ κυβερνητικά. Εκεί οδήγησε η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Έλεγα στην προηγούμενη Βουλή πως ακούς Βουλευτές της Αντιπολίτευσης να μιλούν και, αν δεν τους γνωρίζεις, δεν καταλαβαίνεις σε ποιο κόμμα ανήκουν. Αλήθεια έλεγα!», ανέφερε επίσης ο κ. Λοβέρδος.

Εν συνεχεία ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ «πέταξε καρφιά» κατά όσων μιλούν για «συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«…ακούμε σήμερα φωνές, που κάνουν λόγο για σύμπλευση και συνεργασία των «προοδευτικών δυνάμεων». Αρκετά με τις γενικότητες. Αρκετά με τις αοριστίες. Αρκετά με τα κρυμμένα λόγια. Να μας πούνε όσοι το υποστηρίζουν αυτό, πρώτα απ΄όλα ποιες είναι αυτές οι «προοδευτικές» δυνάμεις. Με ονόματα να μιλήσουν για συνεργασίες.

Γιατί προφανώς και δεν αναφέρονται στους νεφελίμ. Στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται. Ή έστω σε κάποια από τα κομμάτια του. Αλλά ούτε αυτοί τολμούν να πούνε το όνομα και θέτουν μία ομπρέλα που τάχα υπάρχει. Εγώ τολμώ.

Ως πολιτικός του Κέντρου προφανώς και λέω όχι σε συνεργασία με όσους αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί, αλλά μας απέδειξαν πως είναι μαύρο σκοτάδι. Τι σχέση έχει το Κέντρο με όλα όσα ζήσαμε, αλλά και βλέπουμε σήμερα να συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ τολμώ. Ως πολιτικός του Κέντρου προφανώς και λέω όχι σε συνεργασία με όσους αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί, αλλά μας απέδειξαν πως είναι μαύρο σκοτάδι».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως «πιστεύει στους πολιτικούς που δίνουν τη μάχη ως το τέλος από την έπαλξη και τα πιστεύω που διάλεξαν».

«Εγώ λοιπόν αυτή την έπαλξη και αυτά μου τα πιστεύω δηλώνω, ότι δεν τα εγκαταλείπω. Αυτός είμαι και δίνω λόγω τιμής: Αυτές τις θέσεις θα τις υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις με πίστη και αφοσίωση.

Θα είμαι παρών για να συνδράμω στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες προς όφελος της πατρίδας και του λαού.

Θα είμαι παρών στο χώρο του Κέντρου της πολιτικής.

Θα είμαι παρών σε κάθε περίπτωση.

Μου διατυπώνετε τρεις προτάσεις για τα επόμενα βήματά μου…

Φίλες και φίλοι, μαζί θα συνεχίσουμε», ήταν οι χαρακτηριστικές του φράσεις.

Μαρινάκης: Ο κ. Λοβέρδος ανήκει σε έναν άλλο πολιτικό χώρο και δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση

Προσωρινά, πάντως, η ΝΔ μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, κάποιες ώρες νωρίτερα, είχε «κλείσει την πόρτα», αναφέροντας πως «ανήκει σε άλλον πολιτικό χώρο».

Ειδικότερα, ερωτηθείς ο Παύλος Μαρινάκης στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου πόσο κοντά στην Νέα Δημοκρατία βρίσκεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την εκδήλωση για την επιστροφή του στα κοινά, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ.

«Είναι ανοιχτή η αγκαλιά της ΝΔ για το στέλεχος αυτό;», ρωτήθηκε χαρακτηριστικά o Παύλος Μαρινάκης.

«Δεν ξέρω και δεν επιβεβαιώνω κάτι τέτοιο. Δεν έχω κάποιο σχόλιο να κάνω. Θεμιτή οποιαδήποτε εκδήλωση, είναι σημαντικό να υπάρχει πολιτικός διάλογος, ο κος Λοβέρδος ανήκει σε έναν άλλο πολιτικό χώρο και δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Η «αντίδραση» του ΠΑΣΟΚ

Την ίδια στιγμή από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν θέλησαν να δώσουν περαιτέρω σημασία και «έκταση» στα όσα είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην πολιτική του εκδήλωση.

Βέβαια, ορισμένα «πράσινα» στελέχη έλεγαν χαρακτηριστικά πως «περιμένουμε απλά το χρόνο που θα επιβεβαιώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος όσα λέγαμε για εκείνον εδώ και καιρό, πως είναι ένας υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη εν αναμονή…».

Μάλιστα, θυμήθηκαν και το διάστημα που ο Ανδρέας Λοβέρδος διεκδίκησε το 2021 την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας πως «ευτυχώς που δεν κέρδισε ο Λοβέρδος τότε τις εκλογές γιατί αποδεικνύεται-πλέον- πως δεν θα υπήρχε ΠΑΣΟΚ σήμερα…».

Δείτε επίσης