Πολιτική

Η ανάγνωση των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ από το Μαξίμου

«Πληρώνουν» την τακτική του λαϊκισμού

Μητσοτάκης, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Μαξίμου, κυβέρνηση, αποχωρήσεις, Κασσελάκης, κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η οποία βαίνει επιδεινούμενη παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον στην κυβέρνηση.

Εκτιμούν ότι παρά τα όσα είπε χθες ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης ότι δηλαδή ο κύκλος της εσωστρέφειας έκλεισε, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

«Βλέπουμε κάθε μέρα ένα ημερήσιο δελτίο αποχωρήσεων», είπε χθες με νόημα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας και τόνισε ότι «για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει μπροστά, ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει να φέρει μια καινούργια πολιτική ταυτότητα και μια καινούργια πολιτική πρόταση. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει μέχρι στιγμής».

Όπως σχολίαζαν επίσης κυβερνητικές πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον και μετά από πολλές συνεχόμενες ήττες, δηλαδή μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού «πληρώνει» την πολιτική που ακολούθησε και την τακτική του μηδενισμού, του λαϊκισμού και των προσωπικών επιθέσεων.

«Έταζαν στους πάντες τα πάντα, άκριτα και χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες και χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα ακόμα και τα πιο ποταπά για να εξοντώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και τους δημοσιογράφους που δεν ήταν της αρεσκείας τους», τόνιζε συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις με τελευταία αυτή της Pulse η οποία δείχνει για παράδειγμα ότι 6 στους 10 ερωτηθέντες κρίνουν αρνητικά τις πρόσφατες εσωκομματικές πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ αρνητικά, κρίνει και το 34% εκείνων που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο τις πρωτοβουλίες του προέδρου του κόμματος.

Στην ίδια δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η πολιτική παντοδυναμία της ΝΔ επιβεβαιώνεται καθώς λαμβάνει ποσοστό 33%, έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά όμως την διάσπαση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με το μεγαλύτερο μέρος των ιστορικών στελεχών του να έχει αποχωρήσει το Μέγαρο Μαξίμου ζητεί από όλους να μην εφησυχάζουν. Μπροστά υπάρχει άλλη μια κρίσιμη μάχη αυτή των ευρωεκλογών αλλά και η πιο μεγάλη απ’ όλες που θα κρίνει πολλά, αυτή κατά της ακρίβειας.

Ο πρωθυπουργός από τα Καμένα Βούρλα όπου βρέθηκε χθες και μιλώντας ενώπιον κομματικών στελεχών ήταν ξεκάθαρος: «Αφού ανεβάσατε τον πήχη τόσο ψηλά εδώ στα Καμένα Βούρλα, πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια να τον ξεπεράσουμε ακόμα μία φορά στις εκλογές που θα γίνουν το 2024. Και θα σας ζητήσω να μην ασχολούμαστε καθόλου με το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι μάχη πρέπει να δοθεί με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Και «διαβάζοντας» τις δημοσκοπήσεις οι οποίες στην πλειοψηφία τους αποτυπώνουν ότι η ακρίβεια είναι το μεγάλο πρόβλημα της καθημερινότητας των πολιτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε και πάλι μηνύματα: «Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητές μας προκειμένου να πολεμήσουμε το «τέρας» της ακρίβειας, με εξαντλητικούς ελέγχους και με σκληρά πρόστιμα, όσο μεγάλες και αν είναι οι εταιρίες που θα χρειαστεί να τα καταβάλλουν. Διότι εδώ, πρέπει να το γνωρίζουν όλοι, είμαστε μια ευνομούμενη πολιτεία και αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκυρία για να αυξάνουν αδικαιολόγητα τις τιμές, θα βρουν απέναντί τους το κράτος» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης