Πολιτική

Ρίσι Σούνακ: «Kράξιμο» των Βρετανών για την ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη

«Αντιεπαγγελματική, αγενής και παιδιάστικη. Μια παγκόσμια ντροπή» γράφουν για τη συμπεριφορά του οι χρήστες των social media

Ρίσι Σούνακ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μεγάλες αντιδράσεις και στη χώρα του έχει προκαλέσει η στάση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση του με τον Έλληνα ομόλογο του, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου στο BBC για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα…

Στα κοινωνικά δίκτυα οι περισσότεροι στρέφονται κατά του από τη μια αδειάζουν τον ένοικο της Ντάουνινγκ Στριτ και τάσσονται υπέρ της επιστροφής των γλυπτών στην Ελλάδα και από την άλλη χαρακτηρίζουν «μικροπρεπή» τη συμπεριφορά του.

«Πολύ κακή διπλωματία. Οι Βρετανοί πρωθυπουργοί δεν προχωρούν σε τέτοιες προσβολές σε φίλους ομολόγους τους. Αναστατώθηκε ο Σούνακ επειδή ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Σερ Στάρμερ τον οποίο όλοι βλέπουν ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Βρετανίας;» γράφει ένας χρήστης.

«Όταν νιώθεις ντροπή για την ταυτότητα και την κληρονομία σου θα νιώθεις πάντα κατώτερος παρά τα πλούτη και τη φήμη σου και θα συμπεριφέρεσαι σαν τον Σούνακ».

«Θα αναλάβει ποτέ την ευθύνη για τις λεηλασίες του παρελθόντος η Μεγάλη Βρετανία και θα κάνει το σωστό;» ρωτά άλλος.

«Ο Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό την τελευταία στιγμή γιατί... ενοχλήθηκε από τις απόψεις που εξέφρασε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Πόσο πιο θλιβερός μπορεί να γίνει ένας ενήλικος;»

«Η συμπεριφορά του Σούνακ είναι αντιεπαγγελματική, αγενής και παιδιάστικη. Μια παγκόσμια ντροπή, παραιτήσου τώρα» σημειώνει άλλος χρήστης του Χ.

«Η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ-Μητσοτάκη είναι μια στιγμή ντροπής για τη Μεγάλη Βρετανία. Πόσο άθλιος πρωθυπουργός που να μην μπορεί να συναντήσει έναν σύμμαχό του γιατί έχει διαφορετική οπτική. Τι παιδιάστικη χειρονομία. Πόσο μη βρετανική»

Δείτε επίσης