Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης για Σούνακ: «Δε θέλουμε να θεωρηθεί γενικευμένη κρίση»

«Ενοχλήθηκε με τις δηλώσεις για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Παύλος Μαρινάκης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο Λονδίνο μεταξύ Μητσοτάκη και Σούνακ σχολίασε σε συνέντευξη του, το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Ψάχνουμε να βρούμε προηγούμενο και δε βρίσκουμε. Η συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ακυρώθηκε από την πλευρά του Βρετανού Πρωθυπουργού και εικάζουμε το προφανές, ότι ενοχλήθηκε για τις δηλώσεις με τις πάγιες θέσεις της χώρας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα», είπε ο Παύλος Μαρινάκης για την ακύρωση της σημερινής συνάντησης των δύο πρωθυπουργών.

«Προτιμότερο είναι η έκφραση μιας διαφωνίας, ειδικά όταν έρχεται ένας πρωθυπουργός από μια άλλη χώρα με βαριά ατζέντα όπως είναι το Μεσανατολικό», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πάντως, όπως τόνισε, «εμείς δεν θέλουμε να αναβαθμίσουμε το ζήτημα με μια χώρα που έχουμε καλές σχέσεις. Η διαπραγμάτευση για τα Γλυπτά είναι μεταξύ του ελληνικού κράτους και του Βρετανικού Μουσείου και αποτελεί μια διαδικασία που εξελίσσεται και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θεωρηθεί γενικευμένη κρίση», συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης