Πολιτική

Με επικεφαλής τον Χαρίτση η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα – Την Δευτέρα τα «βαφτίσια»

Για τη μεγάλη «μάχη» του Προϋπολογισμού ετοιμάζονται οι 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που ο Στ. Κασσελάκης απαντάει με Πολιτική Γραμματεία

Με επικεφαλής τον Χαρίτση η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα – Την Δευτέρα τα «βαφτίσια»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Κλείδωσε» ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που συγκροτήθηκε από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Χαρίτσης θα ηγηθεί του νέου «σχήματος», που θα έχει κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους Νάσο Ηλιόπουλο και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η Έφη Αχτσιόγλου δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο στην ΚΟ ενώ πιθανότατα να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν τα εργασιακά.

Οι επίσημες ανακοινώσεις, μαζί με το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα σε ειδική.

Αναφορικά με το όνομα του κόμματος, θα υπάρχει ο όρος Αριστερά, με ορισμένους επιθετικούς προσδιορισμούς, π.χ σύγχρονη, οικολογική.

Όπως μάλιστα αποφασίστηκε χθες, στόχος του συντονισμού τους θα είναι η δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας που θα εκφράζει μία «σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική πολιτική πρόταση».

«Η συζήτηση του προϋπολογισμού των επόμενων ημερών θα δώσει την πρώτη ευκαιρία για μία μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, με ταυτόχρονη τεκμηρίωση αυτής της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης», σχολιάζουν πηγές των 11 βουλευτών.

Η «κωλοτούμπα» Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» των 37 δις. και η «απάντηση» με Πολιτική Γραμματεία

Απαντώντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάης στους 11 που αποχώρησαν συγκάλεσε για σήμερα το μεσημέρι την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενώ αύριο- κατά πάσα πιθανότητα- θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση των 11.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα μοιραστούν εκ νέου τομείς ευθύνης και χρεώσεις των στελεχών ενώ- ενδεχομένως- θα υπάρξουν αντικαταστάσεις των κενών θέσεων.

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, σε πλήρη αντίθεση με όσα έχει υποστηρίξει σε πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ που άφησε στην διακυβέρνησή του ο ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε χθες, Τρίτη (28/11) ο Στέφανος Κασσελάκης στο Οικονομικό Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής».

Υπενθυμίζεται πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε υποστηρίξει πριν από μερικές ημέρες ότι πρόκειται για την πιο «πιο μνημονιακή απόφαση» διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα πυροδότησε αντιδράσεις στελεχών. Χθες, περιέγραψε το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ ως προϋπόθεση για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, για την οποία εκφράστηκε και θετικά.

Συγκεκριμένα, είπε: «Επενδυτική βαθμίδα, ανέφερε ο υπουργός. Ευπρόσδεκτη, είναι όντως μεγάλο κατόρθωμα για τη χώρα. Αλλά η ίδια ανάλυση της Standard and Poor’s έλεγε για το πόσο ευάλωτη και μη εξωστρεφής είναι η χώρα. Για το τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Και ναι, για το τεράστιο μαξιλάρι που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή. Το οποίο είναι ο λόγος που έχουμε τη επενδυτική βαθμίδα». «Και τώρα η ερώτηση είναι πώς το αξιοποιούμε, για να μπορούμε να έχουμε κοινωνική βαθμίδα για όλους τους Έλληνες» πρόσθεσε.

Δείτε επίσης